Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Berdych i Kvitová vypadli v Římě ve čtvrtfinále

Řím - Nejlepší čeští tenisté Tomáš Berdych a Petra Kvitová vypadli z antukového turnaje v Římě ve čtvrtfinále. Berdych prohrál 3:6, 3:6 se Švýcarem Rogerem Federerem a Kvitová podobným výsledkem 3:6, 2:6 s Carlou Suárezovou ze Španělska, které letos podlehla už potřetí.

Tomáš Berdych
zdroj: ABACA autor: Corinne Dubreuil

Berdych teprve podruhé v sezoně nepostoupil na okruhu ATP alespoň do semifinále. Druhému hráči světového žebříčku podlehl český daviscupový reprezentant ve 20. vzájemném zápase počtrnácté. Berdych, jenž na italské antuce útočí na čtvrté místo v žebříčku, kterým by si vylepšil osobní maximum, startoval letos na osmi turnajích. Na třech z nich si zahrál finále, titul ale zatím nezískal. Dříve než v semifinále vypadl pouze v Indian Wells, kde stejně jako nyní v Římě nestačil ve čtvrtfinále na Federera a prohrál 4:6, 0:6.

Na čtvrté místo, zajišťující také nasazení pro Roland Garros, se Berdych dostane v případě, že turnaj nevyhraje Španěl Rafael Nadal. Japonec Kei Nišikori o tuto šanci přišel čtvrtfinálovou porážkou 3:6, 6:3, 1:6 se Srbem Novakem Djokovičem.

Přitom devětadvacetiletý Berdych začal lépe a o čtyři roky staršímu soupeři sebral jako první podání. Vedení ale neudržel, v obou setech přišel dvakrát o servis a bývalý první hráč světa za hodinu a osm minut proměnil první mečbol. "Roger odehrál velmi dobrý zápas. Dokázal využívat své šance. Hrál zkrátka dobře. Takové dny prostě jsou," uvedl Berdych, jenž ve čtvrtek absolvoval třísetovou bitvu s domácím Fabiem Fogninim.

Kvitová přijela do italské metropole ověnčená titulem z Madridu, dnes však narazila na hráčku, proti níž se jí v poslední době nedaří. Do začátku roku 2014 si se Suárezovou vybudovala kladnou vzájemnou bilanci 5:1, dnes však s houževnatou Španělkou prohrála počtvrté za sebou.  

Desátá hráčka žebříčku Suárezová, jež českou jedničku letos porazila v Dubaji a Dauhá, prolomila hned v prvním gamu podání Kvitové a předznamenala vývoj zápasu. Po zisku první sady 6:3 se Španělka dostala do výrazného vedení 4:0, Kvitová ještě svým jediným využitým brejkem závěr utkání zdramatizovala, ale na více než na snížení 2:4 nedosáhla. Suárezová proměnila druhý mečbol bekhendovým prohozem po náběhu soupeřky k síti.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články