Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Berdych i Kvitová postoupili do čtvrtfinále. Čekají je Darcis a Šafářová

New Haven - Dnešní tenisový den vyšel oběma nejlepším českým tenistům. Tomáš Berdych na turnaji ve Winston-Salemu zdolal Jarkka Nieminena z Finska 6:3, 6:2 a zajistil si postup do čtvrtfinále, kde narazí na Steva Darcise, který jej vyřadil na olympiádě v Londýně. O semifinále si v New Havenu zahraje i Petra Kvitová, která vyřadila Nicole Gibbsovou 6:2 a 6:4. O třetí semifinálovou účast za sebou se Petra utká s fedcupovou spoluhráčkou Lucií Šafářovou.

Tomáš Berdych
zdroj: ISIFA

Berdych v generálce na US Open neztratil set ve svém úvodním duelu s Rusem Alexem Bogomolovem a Nieminena suverénně porazil i v šestém ze sedmi vzájemných střetnutí. Stačila mu na to hodina a šest minut, šestadvacetiletého Čecha nerozhodila ani vynucená přestávka kvůli dešti ve druhém setu za stavu 4:2.

S Darcisem se zatím Berdych utkal v kariéře jen jednou, když s osmadvacetiletým Belgičanem prohrál v úvodním kole letošního olympijského turnaje. Rodák z Lutychu už ve Winston-Salemu ve třetím kole zdolal pátého nasazeného Američana Andyho Roddicka 7:6, 7:6.

Kvitová chce potvrdit formu

Kvitová chce v New Havenu potvrdit dobrou formu před posledním grandslamem sezony US Open, který startuje v pondělí. Pátá hráčka světa po čtvrtfinálové účasti na olympiádě získala v Montrealu první letošní titul a před týdnem postoupila do semifinále v Cincinnati.

"Chci tady odehrát co nejvíc zápasů a jít na US Open s dobrými výsledky a dobře odehranými zápasy," řekla Kvitová, která se s Šafářovou na okruhu WTA utká poprvé v kariéře.

Ve čtyřhře do semifinále postoupily stříbrné olympijské medailistky Andrea Hlaváčková s Lucií Hradeckou. Druhý nasazený pár si ve čtvrtfinále poradil s německo-českou dvojicí Lena Grönefeldová, Květa Peschkeová dvakrát 6:3.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články