Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Berdych: Co bude dál, teprve uvidíme

Ostrava - Především díky vynikajícímu výkonu Tomáše Berdycha během všech tří dnů osmifinále Davisova poháru postupují čeští tenisté v turnaji dále. Účast samotné české jedničky v jeho dalších fázích však zůstává nejistá a Berdych odpověď na otázku, zda bude v reprezentaci dále pokračovat, nechává otevřenou.

Tomáš Berdych
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Od své premiéry v Davis Cupu v roce 2003 vynechal Berdych jen dva české zápasy a měl lví podíl na loňském a předloňském zisku "salátové mísy". Z hráčů elitní desítky je přitom jediným, který soutěž hrál pravidelně a nesoustředil se jen na sebe. Nyní čelí otázkám o své budoucnosti, přičemž po své druhé vyhrané dvouhře řekl: "Co bude dál, to teprve uvidíme."

Jeho účast v Japonsku je nyní nejistá, rozhodně ale nebude znamenat jeho reprezentační konec. "Neřekl jsem, že tohle je můj poslední zápas. To nejsou moje slova a ani to nikdy říkat nebudu. Je to o rozhodnutí, které jsem dlouho promýšlel, a jeho součást je, že nějaký zápas vynechám," řekl.

Jaroslav Navrátil:

"Musíme si sednout. Když nehraje první hráč, zvlášť v téhle formě, tak samozřejmě hodně chybí, ale i případně bez Tomáše máme tým silný a zkušený."

Pokud by nehrál Berdych, výběr by stál na zkušeném Radku Štěpánkovi a Lukáši Rosolovi. V minulosti se osvědčil Jan Hájek a nadějí je Jiří Veselý. Berdych si je jistý, že i při jeho případné neúčasti v soutěži mají tenisté velkou šanci postoupit. "Tým to případně zvládne, určitě na to mají," konstatoval tenista.

Cesta do Japonska je nepříjemná, protože hráče bude čekat přesun z Ameriky a pak přelet na antuku do Evropy. "To není ideální program," řekl Berdych. Japonsko označil za nepříjemného soupeře, podobného Nizozemcům v 1. kole. "Japonci jsou mladí kluci, poprvé vyhráli zápas ve světové skupině. Hráli doma a zase budou hrát doma a budou nažhavení uspět. Budou nepříjemnými soupeři, ale jde už o daviscupové čtvrtfinále a tam se nedá vybírat," řekl Berdych.

Je nám líto, video expirovalo.
Pozápasový rozhovor s Tomášem Berdychem

Berdych očekával, že druhou dvouhru odehraje s Robinem Haasem, jenomže 46. hráč světa se cítil po předešlých dvou náročných zápasech unavený. "Těšil jsem se na něj, hrál tady dobře a překvapilo mě, proč se neodhodlal s takovou formou do toho jít. Mohlo to být hezčí utkání, ale pro mě je důležité vítězství," řekl Berdych, proti kterému se postavil Thiemo de Bakker. Český hráč mu nedal šanci a povolil mu jen osm her.

Nizozemci v Ostravě potvrdili, že nebudou snadným soupeřem. Haase je v pátek poslal po pětisetové výhře nad Štěpánkem do vedení. "Nezačali špatně, ale pak to šlo správnou cestou a zvládli jsme to nejlépe, jak jsme mohli," řekl Berdych.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články