Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Benešová se Záhlavovou-Strýcovou vyhrály čtyřhru ve Stuttgartu

Stuttgart - České tenistky Barbora Záhlavová-Strýcová a Iveta Benešová získaly v německém Stuttgartu první letošní titul ve čtyřhře. Ve finále porazily domácí dvojici Julia Görgesová, Anna-Lena Grönefeldová 6:4 a 7:5.

Iveta Benešová a Barbora Záhlavová-Strýcová
zdroj: Getty Images

Titul ve dvouhře získala na německé antuce Maria Šarapovová poté, co v souboji dvou nejlepších hráček žebříčku WTA porazila světovou jedničku Viktorii Azarenkovou 6:1 a 6:4. Běloruské tenistce zkomplikovalo zápas zranění zápěstí, které si nechala před druhým setem ošetřit. "Sice byla zraněná a možná nemohla hrát naplno, ale i tak mám radsot, že jsem tady vyhrála," uvedla Šarapovová. Pětadvacetiletá ruská tenistka, která v semifinále vyřadila českou jedničku a třetí hráčku světa Petru Kvitovou, získala první titul v sezoně a celkově 25. v kariéře.

"Byl to dobrý turnaj, bylo tady hodně těžkých soupeřek," řekla Šarapovová. Dvaadvacetileté Azarenkové oplatila finálové porážky z letošního Australian Open a Indian Wells. Běloruska prohrála teprve druhý letošní zápas. Poprvé neuspěla v březnu ve čtvrtfinále v Miami, když na všech čtyřech předchozích turnajích získala titul. "Radost samozřejmě nemám, ale i tak to pro mě byl dobrý turnaj. Marii musím pogratulovat," uvedla Azarenková. České fedcupové reprezentantky vybojovaly ve Stuttgartu už desátý společný triumf na okruhu WTA. Devětadvacetiletá Benešová má ve čtyřhře na kontě celkem 14 triumfů, o tři roky mladší Záhlavová-Strýcová o dva víc.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články