Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Pohár žen FAČR 2023/2024

Allertová si poprvé zahraje finále turnaje WTA, po Halepové zdolala i Erraniovou

Kanton (Čína) - Talentovaná dvaadvacetiletá tenistka Denisa Allertová zažívá v posledních týdnech skvělé časy. Na začátku září došla až do finále turnaje ITF v Praze, nyní poprvé postoupila do finále turnaje WTA v čínském Kantonu. Poté, co si 74. hráčka světového žebříčku poradila se světovou dvojkou Simonou Halepovou, odstavila v semifinále světovou jednadvacítku Saru Erraniovou 7:5 a 6:2. Ve finále se Allertová utká s Jelenou Jankovičovou.

Denisa Allertová
zdroj: AP autor: Li weibin

Dvaadvacetiletá Allertová vstoupila do druhého semifinále v kariéře nervózně a v úvodní hře ztratila podání. Pak se ale rozehrála k vynikajícímu výkonu a třetí nasazenou Erraniovou, která se navíc nechala rozhodit sporným výrokem čárového rozhodčího, drtila. Brzy vedla 5:1, pak ji ale opět svázala nervozita a dovolila Italce vyrovnat na 5:5. Další dva gamy však vybojovala a za 47 minut první set získala.

V podobném duchu se nesl i druhý set. Allertová excelovala na returnu a rychle vedla 4:0, pak ale opět přišly ztráty vlastního podání. Erraniová, která v pořadí WTA figuruje na 21. místě, však nebyla ani dál schopná udržet vlastní servis a česká tenistka první vzájemný zápas dotáhla po necelé hodině a půl k vítězství.

O premiérový titul se rodačka z Prahy, kterou finálová účast posune v žebříčku do šesté desítky, utká se čtvrtou nasazenou Jankovičovou. Třicetiletá bývalá světová jednička (25. v žebříčku) vyřadila v semifinále Belgičanku Yaninu Wickmayerovou, vítězku turnaje v Tokiu z minulého týdne.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články