Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Becker podle soudu mařil insolvenční řízení, tenista čeká na trest

Má za sebou slavnou kariéru, ale také obří dluhy a nyní i prohraný soud. Bývalý německý tenista Boris Becker byl uznán vinným ve čtyřech z čtyřiadvaceti bodů obžaloby v soudním procesu v Londýně kvůli maření insolvenčního řízení. Trest by měla soudkyně Deborah Taylorová vynést 29. dubna.

Boris Becker
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Tayfun Salci

Šestinásobný grandslamový vítěz byl souzen kvůli osobnímu bankrotu, který vyhlásil v roce 2017. Ten souvisel s půjčkou 3,5 milionu eur od soukromé banky Arbuthnot Latham. Soud v Londýně čtyřiapadesátiletého Beckera uznal vinným mimo jiné z neposkytnutí veškerého soupisu majetku a tajení dluhů.

Trojnásobný wimbledonský šampion byl obviněn také z toho, že věřitelům nedal devět trofejí a medailí ze své úspěšné kariéry. Becker u soudu, jenž začal 21. března, uvedl, že některé jeho trofeje zmizely. Bývalý první hráč světového žebříčku ujistil, že pokud by věděl, kde trofeje jsou, tak by je odevzdal.

Po svém bankrotu v roce 2017 měl Becker odevzdat k umoření dluhů nejen wimbledonské trofeje, ale také zlato z olympijských her v roce 1992 ve čtyřhře a trofeje z Australian Open 1991 a 1996. Část svých tenisových trofejí už Becker v minulosti prodal, aby splatil některé dluhy.

Obžaloba Beckera vinila také z toho, že při bankrotu zatajil dvě nemovitosti v Německu a podíl v londýnském bytě. Také měl údajně neohlášené dluhy ve výši 825 tisíc eur.

Během šestnáctileté profesionální kariéry si vítěz 49 turnajů vydělal na odměnách 25 milionů dolarů. V době bankrotu měl Becker odhadované dluhy ve výši 50 milionů liber (1,5 miliardy korun).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články