Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
EP Benátky nad Jizerou

Zvereva přišla skreč draho. Německý tenista zaplatí téměř milion korun

Mischa Zverev nebude vzpomínat na letošní Australian Open v dobrém. Poté, co německý tenista nedohrál zápas prvního kola, dostal od vedení grandslamu v Melbourne pokutu ve výši 45 000 amerických dolarů (více než 930 000 korun) podle nově zavedených pravidel ke skrečovaným zápasům.

Mischa Zverev
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst autor: Juergen Hasenkopf

Třicetiletý Zverev, starší bratr úspěšnějšího tenisty Alexandera, skrečoval minulé úterý duel s Korejcem Čong Hjonem za stavu 2:6 a 1:4. Hájil se tím, že má zánět v rameni a také infekci provázenou horečkou. Za první kolo dostal odměnu 47 900 amerických dolarů (994 tisíc korun).

Pravidla pro podobné případy zpřísnila před touto sezonou rada zastupující všechny čtyři grandslamy. Aby si tenisté nejezdili jen pro prémie, byť jsou už před začátkem turnaje zranění nebo nemocní, mohou za to draze zaplatit.

Pokud se odhlásí nejpozději čtyři dny před začátkem turnaje, zůstane jim polovina prémie a druhou polovinu dostane náhradník, takzvaný lucky loser. Za skreč nebo "odchozený" zápas v prvním kole však může následovat pokuta až do výše prize money.

Zverev starší letos v prvním kole v Melbourne vzdal jako jediný ze všech 128 hráčů. Jeho pokuta je nejvyšší, která kdy byla na grandslamu udělena ještě v jeho průběhu. Například za urážky rozhodčích nebo nesportovní chování vždy přicházejí až po turnajích. A mohou být výrazně vyšší než ta Zverevova.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články