Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Se zraněním to dál nešlo a Vondroušová končí v osmifinále Australian Open

Pouze šest her s limitujícím zraněním uhrála česká tenistka Markéta Vondroušová. Vypadla tak z grandslamového Australian Open v osmifinále. Indisponovaná turnajová devatenáctka v Melbourne podlehla Sie Šu-wej z Tchaj-wanu 4:6 a 2:6.

Markéta Vondroušová na Australian Open
zdroj: ČTK/AP autor: Andy Brownbill

Jednadvacetiletá Vondroušová si neudržela servis hned v prvním gamu utkání. Limitována problémovými třísly, které měla zatejpované, přišla v prázdné areně Margaret Courtové v duelu s deblovou světovou jedničkou o servis znovu na 2:5. Sice snížila ziskem dvou her, ale soupeřka pak sadu ukončila čistou hrou.

Ve druhém setu ztratila znovu na úvod podání, tentokrát ve skoro osmiminutové hře. V obličeji se jí objevovaly grimasy značící bolest a rychle ztrácela 0:4. Evidentně se trápila při pohybu, ale bojovala a dvakrát si udržela podání. Při servisu soupeřky se ve druhé sadě neprosadila a zápas skončil za hodinu a osm minut.

"Soupeřka hrála fakt dobře. Zápas by byl těžký, i kdyby mě noha nebolela," řekla Vondroušová Radiožurnálu. S tříslem měla problém od začátku turnaje. "Zvládla jsem s tím vyhrát tři kola, což je dobré. Tentokrát už to ale bylo všelijaké. Jinak mě to bolí, i když chodím. Ale jsem ráda, že to vydrželo alespoň pár kol," uvedla.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová v Austrálii vypadla, Halepová jde dál

Postupem do čtvrtého kola si levou rukou hrající Vondroušová vytvořila na Australian Open nové osobní maximum, stejné má i na US Open. Jejím nejlepším výsledkem je předloňská účast ve finále antukového Roland Garros v Paříži.

Nyní by se ráda dostala na pár dnů domů. Další turnaj by měla hrát od 1. března v Dauhá. Otázkou je, zda jí zdravotní stav umožní do Kataru odletět. "Dám si asi pár dní volno. Jestli bude tříslo natržené, bude to asi trochu na dýl," řekla.

Australian Open v Melbourne (tvrdý povrch, dotace 80 milionů australských dolarů):

Muži:

Dvouhra - 4. kolo:

Karacev (Rus.) - Auger-Aliassime (20-Kan.) 3:6, 1:6, 6:3, 6:3, 6:4.

Ženy:

Dvouhra - 4. kolo:

Sie Šu-wej (Tchaj-wan) - Vondroušová (19-ČR) 6:4, 6:2, Ósakaová (3-Jap.) - Muguruzaová (14-Šp.) 4:6, 6:4, 7:5, S. Williamsová (10-USA) - Sabalenková (7-Běl.) 6:4, 2:6, 6:4.

Smíšená čtyřhra - 1. kolo:

Krejčíková, Ram (6-ČR/USA) - Švedovová, Kontinen (Kaz./Fin.) 7:6 (8:6), 7:5, Carterová, Gille (USA/Belg.) - Strýcová, Mektič (1-ČR/Chorv.) 6:4, 5:7, 10:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články