Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv Z 1972: ČSSR - SSSR

Vondroušová pomstila Kvitovou a poprvé v kariéře je v Melbourne v osmifinále

Pomsta za vyřazení reprezentační parťačky se povedla na jedničku. Tenistka Markéta Vondroušová porazila ve třetím kole Australian Open přemožitelku Petry Kvitové Soranu Cirsteaovou z Rumunska 6:2 a 6:4. Turnajová devatenáctka si tak poprvé na grandslamu v Melbourne zahraje osmifinále.

Markéta Vondroušová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Andy Brownbill

Příští soupeřkou jednadvacetileté sokolovské rodačky bude Sie Šu-wej z Tchaj-wanu, která si poradila 6:4, 2:6 a 7:5 s italskou kvalifikantkou Sarou Erraniovou. Se světovou jedničkou ve čtyřhře se Vondroušová utkala zatím jen jednou, letos v lednu v Abú Zabí s ní prohrála ve třech setech.

Vondroušová v duelu s Cirsteaovou, která ve druhém kole vyřadila devátou nasazenou Petru Kvitovou, získala v prvním setu od stavu 1:2 pět her v řadě. Ve druhé sadě vedla 3:1, ale soupeřka srovnala na 4:4. V dlouhé deváté hře vzala Rumunce počtvrté v utkání servis, při svém podáni pak odvrátila se štěstím brejkbol, při kterém Cirsteaová napálila míč na síti do autu, a zápas po hodině a 25 minutách ukončila.

Je nám líto, video expirovalo.
Vondroušová postoupila do osmifinále Australian Open

"Snažila jsem se hrát svoji hru, hrát co nejlépe a soustředit se na sebe. Druhý set byl hodně vyrovnaný, v koncovce jsem měla trošku štěstí, ale celkově jsem odehrála skvělý zápas. Jsem z postupu nadšená," řekla Vondroušová na kurtu.

Finalistka Roland Garros z roku 2019 vylepšila své maximum na Australian Open. Dosud na úvodním grandslamu sezony došla nejdále do druhého kola.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články