Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Murrayho dál trápí bolesti kyčle a na Australian Open nepojede

Bývalá jednička Andy Murray kvůli přetrvávajícím problémům s kyčlí vzdal účast na Australian Open. Pětinásobný finalista úvodního grandslamu sezony nehraje už půl roku a nucenou pauzu si ještě prodlouží. V Austrálii nejprve zrušil přípravný turnaj v Brisbane a nyní se vrací domů, aby zvážil další postup v léčbě. Uvažuje také o operaci.

Sport
zdroj: ČT4

Třicetiletý Murray je trojnásobným grandslamovým vítězem, dvě trofeje má z Wimbledonu a jednu z US Open. Loňský turnaj na wimbledonské trávě byl jeho zatím posledním. Další zápas od července nehrál a ve světovém žebříčku klesl na 16. místo.

"Bohužel letos v Melbourne hrát nebudu, nejsem na zápasy připravený. Letím domů a zvážím všechny možnosti," oznámil šampion Turnaje mistrů z roku 2016. Tehdy zakončil sezonu v čele žebříčku.

Před pár dny rodák z Glasgow také přiznal, že kvůli bolestem uvažuje o operativním zákroku, kterému se snažil vyhýbat. Dvojnásobný olympijský vítěz dosud léčil kyčel konzervativně.

Australian Open začne 15. ledna. Jistý dosud není start ani dalších tenisových hvězd Novaka Djokoviče a Rafaela Nadala, kteří kvůli zdravotním problémům zrušili přípravné turnaje. 

Určitě do Melbourne nepřijede bývalá světová čtyřka Kei Nišikori. Japonský tenista stále nedoléčil pravé zápěstí, kvůli němuž chybí na okruhu od srpna.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články