Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Kvitová začne Australian Open proti Siniakové, Bouzková vyzve Ósakaovou

Loňskou finalistku Australian Open Petru Kvitovou čeká na úvod letošního ročníku český souboj. Sedmé nasazené tenistce los určil za soupeřku Kateřinu Siniakovou. Turnajová dvojka Karolína Plíšková bude hrát s Francouzkou Kristinou Mladenovicovou.

Petra Kvitová
zdroj: REUTERS autor: Aly Song

Nejtěžší los má Marie Bouzková, která při své premiéře na prvním grandslamu sezony vyzve obhájkyni titulu Naomi Ósakaovou z Japonska. Markéta Vondroušová se utká se zkušenou Světlanou Kuzněcovovou z Ruska a Karolína Muchová bude hrát s Belgičankou Kirsten Flipkensovou.

Mezi nasazenými je také Barbora Strýcová, která se z pozice dvaatřicítky utká s Rumunkou Soranou Cirsteaovou. Kristýna Plíšková zkusí ukončit na grandslamech šňůru čtyř porážek proti Britce Heather Watsonové.

Kvitová může ve čtvrtfinále hrát se světovou jedničkou a domácí favoritkou Ashleigh Bartyovou a Plíšková s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou, ale už v osmifinále by se mohla střetnout s Vondroušovou. Proti Ósakaové jde ve čtvrtině pavouka Američanka Serena Williamsová. Muchová je ve čtvrtině, v které se očekává čtvrtfinále Rumunky Simony Halepové se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

V pavouku mužů není po ukončení kariéry Tomáše Berdycha zatím žádný český hráč. Z kvalifikace se do soutěže může dostat Lukáš Rosol.

Sedminásobný vítěz a obhájce titulu Srb Novak Djokovič má za soupeře Jana-Leonarda Struffa z Německa. Ve čtvrtfinále může narazit na vítěze Turnaje mistrů Řeka Stefanose Tsitsipase. Nejvýše nasazený Rafael Nadal ze Španělska začne s Hugem Dellienem z Bolívie a Švýcar Roger Federer se Stevem Johnsonem z USA.

Rosola a Martincovou dělí jedna výhra od hlavní soutěže

Zatímco hlavní soutěž je už rozlosovaná, vrcholí v Melbourne kvalifikace. Blízko postupu jsou Lukáš Rosol a Tereza Martincová, kteří se probojovali do třetího kola, a od 1. kola prvního grandslamu sezony je dělí jedna výhra. Rosol by se mohl do pavouka dvouhry v Melbourne dostat poprvé od roku 2016, Martincová dokonce poprvé v kariéře.

Čtyřiatřicetiletý Rosol v 2. kole kvalifikace porazil v tříhodinové bitvě 6:7, 7:6, 7:5 Itala Paola Lorenziho. V pátek se brněnský rodák, jemuž aktuálně patří 176. místo v žebříčku, utká se Španělem Pedrem Martínezem o účast v hlavní soutěži. V ní by byl při neúčasti Jiřího Veselého jediným Čechem. Od Wimbledonu 2017 hrál dvojnásobný daviscupový vítěz na grandslamu jen loni na Roland Garros.

Pětadvacetiletá Martincová se po loňském Wimbledonu a US Open může představit na třetím grandslamu za sebou, ale v Melbourne poprvé v kariéře. V druhém kole 132. hráčka světa zdolala po dvou a půl hodinách 6:1, 5:7, 6:4 Rusku Valerii Savinychovou a čeká ji Italka Elisabetta Cocciarettová.

Ve hře o hlavní soutěž Australian Open je ještě Barbora Krejčíková, jež má za sebou kvůli skluzu způsobenému špatným ovzduším a následným deštěm zatím jen první kolo. Pro Zdeňka Koláře a Denisu Šátralovou už kvalifikace skončila.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články