Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Po kouři z požárů zastavil kvalifikaci Australian Open v Melbourne déšť

Kvalifikaci na úvodní grandslam sezony Australian Open počasí nepřeje. Kvůli kouři způsobenému rozsáhlými požáry na jihovýchodě země pořadatelé začátek zápasů odložili o tři hodiny a pak program zastavil déšť. Barbora Krejčíková stihla odehrát proti Maďarce Anně Bondárové jen čtyři gamy, Zdeněk Kolář se na kurt nedostal. Dnes už se hrát nebude, zápasy byly odloženy na čtvrtek.

Barbora Krejčíková
zdroj: DPA autor: Daniel Karmann

Na znečištěné ovzduší v Melbourne si v úterý stěžovalo několik hráčů. Slovinku Dalilu Jakupovičovou problémy s dýcháním donutily zápas vzdát. Úterní začátek kvalifikace se zpozdil o hodinu, dnes o tři.

"Podmínky v Melbourne Parku jsou neustále sledovány a další rozhodnutí budou učiněna na základě údajů na místě a po konzultaci s naším lékařským týmem, meteorologickým ústavem a úřadem pro ochranu životního prostředí," uvedl Australský tenisový svaz.

Déšť by měl ovzduší vylepšit, ale zase kvalifikaci zpozdí. O účast v hlavní soutěži usilují i další Češi Lukáš Rosol, Denisa Šátralová a Tereza Martincová. Všichni v úterý prvním kolem prošli a měli by se opět představit stejně jako Krejčíková a Kolář ve čtvrtek. Grandslam začne v pondělí.

Kvůli rozsáhlým požárům na ploše větší než Česko přišlo v minulých měsících v Austrálii o život už 28 lidí a tisíce ztratily domovy.

Je nám líto, video expirovalo.
Kvalita ovzduší zasahuje do průběhu Australian Open
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články