Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Kvitová: Myslím, že mi výhra hodně pomůže

Melbourne – Petra Kvitová mírně napravuje dojem z nepovedeného startu do sezony. Postoupila na Australian Open a pochvalovala si, že v prvním kole Australian Open přemohla hned tři "soupeře". Astma, které ji u protinožců znovu začalo trápit, menší sebevědomí z nepříliš úspěšného vstupu do sezony i nepříjemně hrající Italku Francesku Schiavoneovou.

Petra Kvitová
zdroj: ČTK/AP

"Myslím, že mi to hodně pomůže. Nehrála jsem úplně špatně i vzhledem k tomu, jaká mám ta první kola. Navíc ještě s Franceskou. Když to sesumíruju, můžu být spokojena," řekla Kvitová po zápase. Do souboje s italskou obranářkou vstoupila dobře a první set vyhrála 6:4. Pak ji ovšem znovu postihlo astma a začalo se jí hůře dýchat. "První set byl v pořádku, ale na začátku druhého jsem trochu ztrácela dech. Přestala jsem hrát agresivně tak jako předtím a ona se do toho vrátila. To jsem věděla, že je cesta do pekel," poznamenala Kvitová k druhé sadě, kterou prohrála 2:6.

V třetím dějství ovšem zmobilizovala síly a hned na úvod sebrala soupeřce servis. "Ten první game třetího setu, kdy podávala, byl hrozně důležitý. Tam jsem to zvládla a tím trošku odskočila, takže jsem mohla být trošku klidnější," pochvalovala si aktuálně osmá hráčka světa.

Těšilo ji, že v důležitých chvílích dokázala zahrát vítězné údery. "Bylo fajn, když jsem to v důležitém momentu zabila. Je fajn, že to tam ve mně pořád ještě někde je. Doufám, že se to bude objevovat častěji," přála si dvaadvacetiletá Kvitová.  

V dalším kole ji čeká skoro o čtyři roky mladší Britka Laura Robsonová. "Zatím jsem s ní nehrála. Je to levačka, takže rotace jsou opačné, což je nepříjemné. Na US Open hrála moc dobře, má talent. Hraje agresivně z obou stran," uvedla Kvitová pro iDNES. "Možná by bylo nejlepší, aby mě nasadili na první zápas. To ještě není takový pařák," dodala. 

Šafářová připustila, že se jí po první výhře v tomto roce ulevilo. "Strašně. Při extralize jsem chytla angínu a pořád jsem se jí nemohla zbavit. Až třetí antibiotika mi zabrala. Přiletěla jsem do Brisbane po deseti dnech nicnedělání. To byla taková stopka. Navíc jsem potkala dvě hodně dobré hráčky - Lisickou a Keysovou. Jsem strašně ráda, že jsem ten pád zastavila," řekla Šafářová v rozhovoru s iDNES.

S Lučičovou úplně nevěděla, co má čekat. "Střílí to. Dokáže zahrát výborně, na druhou stranu je zase bláznivá. Snažila jsem se udržet míč ve hře, držet tempo, tlačit ji. A vyšlo to," pochvalovala si světová sedmnáctka.

Na konci minulé sezony porazila ve finále Fed Cupu v Praze Jelenu Jankovičovou i Anu Ivanovičovou, teď v Melbourne ji v dalším kole čeká jiná Srbka Bojana Jovanovská. "Taky hraje rychle. Doufám, že si vzpomene na finále Fed Cupu," smála se Šafářová. Může využít rady své trenérky, Srbky Biljany Veselinovičové, která krajanku dobře zná. "Aspoň trenérka nemusí shánět informace," dodala Šafářová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články