Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v alpském lyžování

Krejčíková se těší na Azarenkovou a říká: Bude to výzva. Zjistím, na jaké úrovni jsem

V premiérovém osmifinále Australian Open v kariéře se Barbora Krejčíková utká s Victorií Azarenkovou. Zápas s dvojnásobnou vítězkou úvodního grandslamu označila za unikátní, protože běloruskou tenistku dlouhodobě obdivuje.

Barbora Krejčíková se raduje z vítězství
zdroj: imago sportfotodienst autor: Peter Dovgan

"Zápas s Vikou bude unikátní. Jsem nadšená. Bude to výzva a zjistím, na jaké úrovni jsem," citoval Krejčíkovou web WTA Tour. Česká tenistka vzpomínala, jak šampionku Australian Open v letech 2012 a 2013 jako juniorka sledovala. "Strávila jsem moře času sledováním jejích zápasů v televizi a teď budu mít šanci proti ní hrát. Už se těším, bude to bitva."

Myšlenka na možnost zahrát si v Melbourne s bývalou světovou jedničkou dodávala Krejčíkové v duelu třetího kola s Jelenou Ostapenkovou energii. "Když budeš víc makat, zahraješ si s Vikou," říkala si. Zápas s Lotyškou vyhrála po obratu 2:6, 6:4 a 6:4.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková otočila duel s Ostapenkovou a je v osmifinále Australian Open

Utkání s Ostapenkovou, vítězkou Roland Garros z roku 2017, se dlouho nevyvíjelo z pohledu Krejčíkové vůbec dobře. "Věděla jsem, že dostanu šanci. Říkala jsem si: 'Vydrž, snaž se zůstat na dostřel, snaž se držet servis, snaž se hrát'," uvedla pro portál Tenisový svět.

Hráčky se musely vypořádat s ostrým sluncem. Obzvlášť při podání měly problém. "Když jsem si nadhodila míč, bylo to, jako bych trefovala slunce. A bylo fakt velké teplo, v takovém vedru jsem letos ještě nehrála. Bylo to náročné, ale zvládla jsem to." 

Po vítězství dostala podle zvyku ve velkých arénách pár otázek na kurtu. "To je stres, protože v angličtině je rozhovor vždy těžký," přiznala.

Premiéra v Rod Laver Areně 

Poprvé si zahrála dvouhru v hlavní aréně Melbourne Parku. Sice nebyly ochozy okolo kurtu Roda Lavera zcela zaplněny, ale splnila si další sen.

"Byl to úžasný zážitek," uvedla tenistka, která po pátečním vítězství postoupila minimálně do osmifinále už na všech grandslamech. "Beru to jako velký úspěch. Budu dál pracovat a dál se zlepšovat. Věřím, že to ještě není konečná," dodala.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články