Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Krejčíková po obratu vydřela postup přes Ostapenkovou, v osmifinále si zahraje s Azarenkovou

Barbora Krejčíková vybojovala postup do osmifinále Australian Open. Turnajová čtyřka otočila vývoj utkání 3. kola s Jelenou Ostapenkovou, Lotyšku porazila 2:6, 6:4, 6:4 a v boji o čtvrtfinále se utká s Běloruskou Victorií Azarenkovou.

Je nám líto, video expirovalo.
Krejčíková otočila duel s Ostapenkovou a je v osmifinále Australian Open

Krejčíková se v duelu šampionek Roland Garros set a půl trápila pod palbou úderů Ostapenkové. Často chybovala z forhendu, který trefovala nečistě, a nedokázala proměňovat brejkboly. V prvním setu přišla o podání dvakrát, ve druhém znovu a prohrávala už 1:3.

Dokázala se ale zvednout, poprvé vzala Lotyšce podání na 2:3, poté znovu čistou hrou v deváté hře a druhou sadu dopodávala.

V rozhodujícím setu Krejčíková rozhodla brejkem hned v prvním gamu a zápas ukončila po dvou hodinách a deseti minutách při třetím mečbolu.

"Byl to těžký, náročný zápas a musela jsem si sáhnout na dno sil. Jsem na sebe pyšná a jsem nadšená, že jsem v sobě objevila bojovného ducha. Je snem každého zahrát si na tomhle skvělém kurtu Roda Lavera a neodešla bych bez boje," řekla Krejčíková na kurtu.

Krejčíková si postupem do čtvrtého kola vylepšila maximum ve dvouhře v Melbourne. Příště se utká z let 2012 a 2013 s dvojnásobnou šampionkou turnaje Azarenkovou. S bývalou světovou jedničkou se utkala jednou a předloni na turnaji v Ostravě prohrála ve třech setech.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články