Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Golf Time

Djokovič vykročil za jedenáctým titulem na Australian Open, ale nadřel se. Dál jde i Sabalenková

Nebyl to úplně hladký průchod do druhého kola. Srbský tenista Novak Djokovič vykročil za jedenáctým titulem z Australian Open výhrou 6:2, 6:7, 6:3 a 6:4 nad Chorvatem Dinem Prižmičem. V dalším kole světová jednička a vítěz rekordních 24 grandslamů narazí na vítěze australského duelu mezi Alexeiem Popyrinem a Marcem Polmansem. První překážku má zdárně za sebou i obhájkyně v ženské dvouhře Aryna Sabalenková. Světová dvojka z Běloruska ztratila jediný game s osmnáctiletou Němkou Ellou Seidelovou a ve druhém kole se utká s ještě o dva roky mladší Češkou Brendou Fruhvirtovou.

Novak Djokovič
zdroj: Reuters autor: Issei Kato

Osmnáctiletý Prižmič při prvním startu na grandslamu favorita dlouho trápil a získal si za to sympatie fanoušků v Areně Roda Lavera. Šestatřicetiletý Djokovič dostal zápas pod kontrolu až na konci třetího setu a nakonec postoupil po čtyřhodinovém boji.

"Zaslouží si veškerý potlesk. Na to, že na velké scéně hrál poprvé, tak předvedl neuvěřitelný výkon," řekl na Prižmičovu adresu Djokovič, který v Melbourne získal deset z 24 grandslamů. "Na postup jsem se opravdu dost nadřel," přidal Srb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články