Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Euro Hockey Tour mužů 2023/2024

Allertová je po prvním finále na 57. místě tenisového žebříčku

Londýn - První finále na okruhu WTA vyneslo českou tenistku Denisu Allertovou na 57. místo světového žebříčku. Po vydařeném turnaji v čínském Kuang-čou si dvaadvacetiletá hráčka polepšila o 17 příček a ocitla se nejvýše v kariéře. Petra Kvitová zůstala čtvrtá před Lucií Šafářovou, pátý na světě je nadále i Tomáš Berdych.

Kvitovou po US Open čeká první turnaj v tomto týdnu v jiném čínském městě Wu-chanu, kde loni triumfovala, Šafářová má vynucenou pauzu kvůli zdravotním problémům. O jedno místo na 12. klesla Karolína Plíšková. V pořadí pro postup na Turnaj mistryň jsou Kvitová se Šafářovou stále mezi elitní osmičkou, Plíšková bude útočit z desáté pozice.

Už 260. týden v čele žebříčku dnes zahájila Serena Williamsová. Vyrovnala tak na třetím místě historického pořadí americkou krajanku Chris Evertovou. Déle vládly ženskému tenisu jen Němka Steffi Grafová (377 týdnů) a Martina Navrátilová (332).

Neohroženým lídrem mužského žebříčku ATP je Srb Novak Djokovič, českou dvojkou za pátým Berdychem je čtyřicátý Jiří Veselý. Ve stovce je ještě Lukáš Rosol na 80. místě. V pořadí pro účast na Turnaji mistrů je Berdych rovněž pátý, čtyři tenisté před ním už mají Londýn jistý.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články