Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Alcaraz na Turnaji mistrů přehrál Medvěděva. Do semifinále postupují oba

Je jasno o kompletním složení semifinále Turnaje mistrů. Carlos Alcaraz si jej při svém debutu na prestižním turnaji zajistil vítězstvím nad Daniilem Medvěděvem dvakrát 6:4. I jeho poražený soupeř však postupuje dále a zahraje si s Jannikem Sinnerem. Alcaraze čeká Novak Djokovič. Po Alcarazově výhře přišel o naději Němec Alexander Zverev, jemuž nebylo nic platné vítězství 6:4, 6:4 ve večerním duelu nad Rusem Andrejem Rubljovem.

Je nám líto, video expirovalo.
Alcaraz porazil na Turnaji mistrů Medvěděva a postoupil s ním do semifinále

Dvacetiletý Alcaraz se stal nejmladším semifinalistou turnaje od Rafaela Nadala v roce 2006 a jako vítěz Červené skupiny se v sobotu utká se světovou jedničkou Novakem Djokovičem. Druhou semifinálovou dvojici tvoří vítěz Zelené skupiny Jannik Sinner a Medvěděv.

Světová dvojka Alcaraz odvrátil Medvěděvovi oba brejkboly v zápase a sám vzal třetímu hráči žebříčku v každém setu jednou servis. O sedm let staršího soupeře porazil wimbledonský vítěz ve čtvrtém letošním utkání potřetí.

"Musel jsem zůstat stále silný v hlavě, protože se mi moc nedařilo na servisu a on returnoval úžasně. Naštěstí jsem byl klidný. Byl to těžký zápas proti silnému soupeři," uvedl Alcaraz, jehož loni o start na Turnaji mistrů připravilo zranění břišních svalů.

V závěrečném duelu skupinové fáze porazil dvojnásobný vítěz turnaje Zverev Rubljova, kvůli horšímu poměru setů však do semifinále nepostoupil. Rubljov naději ztratil už po druhé porážce ve středu.

Tenisový Turnaj mistrů v Turíně:

Červená skupina:

Alcaraz (2-Šp.) – Medvěděv (3-Rus.) 6:4, 6:4, Zverev (7-Něm.) – Rubljov (5-Rus.) 6:4, 6:4.

Čtyřhra, Červená skupina:

Bopanna, Ebden (3-Indie/Austr.) – Koolhof, N. Skupski (2-Niz./Brit.) 6:4, 7:6 (7:5), Ram, Salisbury (6-USA/Brit.) – Hijikata, Kubler (8-Austr.) 5:7, 6:1, 10:2.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články