Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Stolní tenistky Břeclavi přetlačili Hodonín a mají po osmi letech titul

Stolní tenistky Břeclavi získaly po osmi letech mistrovský titul. Rozhodující finále play-off extraligy s Hodonínem doma vyhrály 5:3 a celou sérii 2:1 na zápasy.

Stolní tenistky Břeclavi s pohárem pro mistra extraligy
zdroj: Facebook – český ping-pong autor: Facebook – český ping-pong

Všechny tři hodonínské body obstarala polská reprezentantka Natalia Partyková, ale nikdo ze spoluhráček se k ní nepřidal. Rozhodla zkušená Dana Čechová pětisetovou výhrou nad Ukrajinkou Solomijou Bratejkovou. Po utkání potvrdila, že bylo poslední v její kariéře.

Je nám líto, video expirovalo.
Stolní tenistky Břeclavi jsou po osmi letech mistryněmi republiky

"Když to není komplikované, nebaví mě to," komentovala Čechová s úsměvem rozhodující dvouhru. Ve čtvrtém setu vedla už 8:1, přesto ho prohrála. "Neudržela jsem tam nervy, když jsem si myslela, že se to nějak uhraje. Ono se to ale neuhraje, tohle může být ponaučení pro všechny ostatní. Já jsem se ale cítila dobře a věděla jsem, že když to půjde do pátého setu, nic moc se neděje," řekla na svazovém webu.

Trenér Hodonína Jaroslav Mikeska vyzdvihl úroveň finálové série. "Tohle se divákům muselo líbit. Byly vyrovnané zápasy a tohle utkání bylo vrcholem celé sezony. V prvním finále byla Břeclav doma lepším týmem, dnes velikou roli hrálo i štěstí," prohlásil.

Finále play-off extraligy stolních tenistek - 3. zápas:

Břeclav - SKST Hodonín 5:3 Širučková - Bratejková 3:2 (8, -7, -6, 11, 10), Adámková - Ševčíková 3:0 (4, 8, 5), Čechová - Partyková 1:3 (8, -4, -4, -5), Adámková - Bratejková 3:2 (-14, 9, 1, -11, 9), Širučková - Partyková 0:3 (-5, -3, -8), Čechová - Ševčíková 3:0 (6, 6, 6), Adámková - Partyková 2:3 (-3, 5, -7, 12, -5), Čechová - Bratejková 3:2 (9, 9, -9, -8, 5). Konečný stav série: 2:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články