Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Stolní tenistka Vacenovská je v žebříčku už 26.

Londýn - Stolní tenistka Iveta Vacenovská stoupá světovým žebříčkem mezinárodní federace ITTF. Po loňské finálové účasti na turnaji World Tour v Brémách a postupu do čtvrtfinále vrcholu celé série v Číně se nejlepší Češka v lednovém vydání žebříčku posunula z 29. na 26. místo a vylepšila své maximum.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČT24

"Je to super, mám z toho radost," uvedla Vacenovská na facebooku české reprezentace stolních tenistek. "Bude hodně těžké se tak vysoko udržet, ale já se tam pokusím nejen udržet, ale své postavení chci nadále vylepšovat."

Vacenovská je v žebříčku ITTF sedmou nejlepší Evropankou, díky čemuž si mohla poprvé v kariéře zahrát turnaj Top 12, ale ten byl letos zrušen. "To mě hodně mrzí," řekla hráčka klubu z Lince. Vrcholem sezony bude říjnový evropský šampionát ve Schwechatu. "Chtěla bych medaili a je jedno jakou," vyhlásila.

Světovým žebříčkům vládnou zástupci čínské školy; mužům nově třiadvacetiletý Sü Sin a ženám Ting Ning. Nejlepšími Evropany jsou pátý Timo Boll z Německa a osmá Šen Jen-fej reprezentující Španělsko. Z českých reprezentantů jsou ve stovce ještě Renáta Štrbíková (83.) a Dmitrij Prokopcov (98.). Petr Korbel je aktuálně na 116. místě.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články