Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Vacenovská v Brémách své první finále World Tour prohrála

Brémy - Stolní tenistka Iveta Vacenovská si v Brémách poprvé v kariéře zahrála finále turnaje World Tour, na titul ale na German Open nedosáhla. V rozhodujícím utkání sice vedla nad turnajovou jedničkou 2:1 na sety a 5:1, ale nakonec světové jedenáctce Šen Jen-fej ze Španělska podlehla 2:4.

Iveta Vacenovská
zdroj: ČT24

"Budu si toho cenit jako jednoho ze svých dosavadních největších úspěchů. Mám radost, že trénink a práce přinášejí ovoce. Finále si hodně cením, ale už bylo i na čase, aby se na Tour něco uhrálo," řekla Vacenovská. Hráčka rakouského Lince doufá, že si díky skvělému výsledku zajistí účast na elitním evropském turnaji Top-12. "Loni mi to uteklo o dvě místa. Moc bych si ho chtěla v únoru zahrát a doufám, že to teď vyjde," věří 42. hráčka světa.

Finále rozjela Vacenovská výborně, dostala se do vedení 2:1 na sety a i čtvrtý set měla zpočátku pod kontrolou až do vedení 5:1. "Soupeřka mě pak držela nakrátko, nenechala útočit, rozhodila mě a pak už to bylo v její režii," řekla Vacenovská.

Přes finálovou prohru šestadvacetiletá hráčka zaznamenala svůj nejlepší výsledek na turnajích elitního seriálu. Do prvního finále postoupila díky vítězství 4:3 nad úřadující mistryní Evropy Viktorií Pavlovičovou z Běloruska, přičemž v šestém setu odvrátila dva mečboly. "Při prvním jsem měla štěstí a dala malé prasátko. Vyhraný set mě povzbudil. Dohrála jsem to bezchybně a nedělala lehké chyby," pokračovala Vacenovská.

Semifinále hrála Vacenovská již v září v Olomouci

Vacenovská zdolala Pavlovičovou teprve podruhé v kariéře, naposledy se jí to povedlo v roce 2010 na turnaji v Dortmundu. Její dnešní výhra je o to cennější, že před dvěma týdny v Herningu se běloruská obranářka stala podruhé v kariéře kontinentální šampionkou ve dvouhře. "Moc si proto té výhry vážím," dodala Češka.

Nejlepší česká stolní tenistka posledních let Vacenovská, čtvrtfinalistka mistrovství světa v Jokohamě 2009, hrála semifinále World Tour poprvé v životě v září na Czech Open v Olomouci, na finále však nedosáhla.

Turnaj World Tour ve stolním tenisu v Brémách:

Semifinále:
Vacenovská (ČR) - Viktoria Pavlovičová (Běl.) 4:3 (-6, 6, 5, -6, -4, 10, 5)

Finále:
Šen Jen-fej (Šp.) - Vacenovská 4:2 (6, -8, -11, 8, 5, 8)

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy