Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Botou i mobilem. Stolní tenis láká děti, dá se hrát všelijak

Praha – Jeden za všechny, všichni za stůl – to je projekt Českého olympijského výboru (ČOV) a České asociace stolního tenisu v rámci Olympijského víceboje. Je to další způsob, jak přitáhnout děti ke sportu. Hlavním cílem projektu je rozšířit povědomí o stolním tenise a získat pro tento sport novou mladou krev.

Je nám líto, video expirovalo.
Doktor a Panský popularizují stolní tenis: Dá se hrát se vším, co odráží

Pro účast v soutěži je hlavním úkolem škol natočit maximálně minutové video právě v rámci smyslu celé kampaně – čím vším a na čem se dá ping-pong hrát. "Původně jsem měl trochu strach, že to bude degradace našeho sportu, ale v kombinaci s ukázkou vrcholového sportu jsem si vzpomněl, že i my v našich mladých letech jsme hráli s lecčíms," řekl reprezentační trenér Jindřich Panský.

Pro inspiraci vzniklo video, ve kterém se objevují nejlepší stolní tenistka České republiky Iveta Vacenovská, mnohonásobný medailista z mistrovství Evropy i světa a reprezentační trenér Jindřich Pánský, paralympijský vítěz Ivan Karabec a ambasadorka Olympijského víceboje, atletka Denisa Rosolová.

"Do 2. března pokračuje zasílání videí. Teď jich máme devadesát a věříme, že přijdou ještě další. V první polovině března dojde na webové hlasování," doplnil sportovní ředitel ČOV Martin Doktor. V rámci kampaně proběhnou také pingpongové show, nejlepší stolní tenisté a další olympionici při nich zavítají do škol zapojených aktivně do Olympijského víceboje.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články