Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Vzduchovou pušku ovládla Zublasingová, Češky do finále nepostoupily

Granada – Italská střelkyně Petra Zublasingová se stala ve španělské Granadě mistryní světa ve vzduchové pušce. Kateřina Emmons do osmičlenného finále nepostoupila, nástřelem 415 bodů obsadila šestnácté místo. Třináctá skončila další česká reprezentantka Nikola Mazurová, která měla o šest desetin bodu více než Emmons. Bronzová olympijská medailistka Adéla Sýkorová byla padesátá s 412 body. Tříčlenné družstvo skončilo šesté, od bronzu jej dělilo 1,7 bodu.

Je nám líto, video expirovalo.
Finále vzduchové pušky žen vyhrála Italka Zublasingová

Emmons pokazila v kvalifikaci první ze čtyř položek a prakticky se tak připravila o postup do finále a možnost získat pro Českou republiku první účastnické místo na olympijské hry v Riu. Třikrát totiž netrefila desítku, a i když v dalších třech položkách předvedla kvalitní výkon bez jediné devítky, situaci už nezachránila.

Od letošní sezony se nově počítá i v kvalifikaci výkon na desetiny. Při světovém poháru v červnu v Mnichově předvedla Emmons v první části závodu součet 417,2 bodu, což by jí nyní stačilo na sedmé místo. Nejlepší byla v kvalifikaci Indka Ajonika Paulová s nástřelem 420,8 bodu, v osmičlenném finále však vypadla jako první. Titul získala Italka Zublasingová, jež o tři desetiny porazila čínskou olympijskou vítězku a obhájkyni prvenství I S'-ling.

V trapu se i po druhém dnu kvalifikace drží obhájce bronzu Jiří Lipták ve hře o postup. Ve čtvrté položce sice udělal poprvé v Granadě chybu, ale s výkonem 99 zásahů ze 100 možných se dělí se šesti soupeři o třetí místo. Brit Edward Ling a Ind Manavdžit Singh Sandhu ještě neminuli. David Kostelecký má na kontě dvě chyby a dělí se o 10. místo, Robin Daněk už netrefil čtyřikrát. Ve čtvrtek je na programu posledních 25 kvalifikačních ran a pro šest nejlepších střelců boj o medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články