Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Střelkyně Emmons při návratu do světového poháru vybojovala stříbro

Mnichov - Olympijská vítězka Kateřina Emmons skončila při prvním startu ve světovém poháru po mateřské pauze v Mnichově druhá ve střelbě ze vzduchové pušky. Třicetiletá střelkyně ve finále o pouhé tři desetiny bodu prohrála s Martinou Lindsay Velosovou, teprve patnáctiletou senzací ze Singapuru. 

"Byla jsem na to dobře připravená, tušila jsem i podle tréninků, že by to mohlo být dobré," pochvalovala si Emmons. Naučila se jako dvojnásobná matka šetřit s energií, které se jí často nedostává. "S tím málem pracuji dobře, využívám ji naplno, je tam i progres v tréninku, i na domácím závodech jsem se zlepšovala, takže jsem moc spokojená," řekla. 

Olympijská šampionka z Pekingu 2008 Emmons si mateřskou pauzu vybrala po londýnských Hrách, na nichž byla ve vzduchovce čtvrtá, a vloni se jí narodil syn Martin Henry. S americkým reprezentantem Mathewem Emmonsem mají ještě dceru Julii, která přišla na svět pro změnu po pekingské olympiádě.

Tehdy hned při první vrcholné soutěži po pauze dokázala Emmons vyhrát SP v Sydney, tentokrát slavila jen o něco méně úspěšnější comeback. Do osmičlenného finále postoupila ze čtvrtého místa a tam ve vyřazovací soutěži prošla až do duelu o titul. Do něj šla se ztrátou osmi desetin bodu na asijskou soupeřku, výrazně manko snížila, ale na šesté vítězství v SP to nestačilo. Takto má ve sbírce už páté stříbro.

SP ve sportovní střelbě v puškových, pistolových a brokových disciplínách v Mnichově:

Vzduchová puška:

Muži: 1. Jang Chao-žan (Čína) 207,7 - světový rekord, 2. Kruglov (Rus.) 205,1, 3. Campriani (It.), ...v kvalifikaci 33. Haman, 70. Cipro (oba ČR).

Ženy: 1. Velosová (Sing.) 206,9, 2. Emmons (ČR) 206,6, 3. Arsovičová (Srb.), ...v kvalifikaci 15. Mazurová, 43. Sýkorová (obě ČR).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články