Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
V Repre

V životě není jen kanoistika, řekl tajemně Fuksa o startu na ME v Račicích

Olympijský vítěz Martin Fuksa zpochybnil svou účast na mistrovství Evropy v rychlostní kanoistice v Račicích v příštím roce. Důvod, proč zvažuje vynechání očekávané domácí akce, blíže nespecifikoval.

Martin Fuksa se raduje z olympijského triumfu
zdroj: REUTERS autor: Yara Nardi

Olympijští šampioni z Paříže Fuksa a Josef Dostál by měli být největším lákadlem pro české příznivce na kontinentálním šampionátu, který od 19. do 22. června 2025 přivítá Labe aréna.

Nad účastí prvně jmenovaného se ale vznáší otazník. "Upřímně úplně nevím, jestli budu na Evropě v Račicích," poznamenal v rozhovoru po vyhlášení ankety Kanoista roku, v níž skončil druhý za Dostálem. Konkrétní nebyl. "Důvody si nechám pro sebe. Já jsem si hrozně uvědomil, že v životě není jen kanoistika, a proto tahle odpověď," dodal vítěz olympijského závodu kanoistů na 1000 metrů.

Po Hrách v Paříži závodil ještě koncem srpna na mistrovství světa v neolympijských disciplínách v Uzbekistánu, kde získal stříbro na pětistovce, ale od té doby byl na vodě jen jednou kvůli natáčení. "Jezdil jsme na kole, občas jsem se proběhl, jinak nic moc. Asi v listopadu bych chtěl nejspíš začít trénovat," nastínil Fuksa, který má z mistrovství Evropy dvanáct titulů.

Dovolená a mediální kolotoč

V posledních týdnech strávil hodně času s rodinou – s manželkou a roční dcerou byli na dovolené na Mallorce i v jiných destinacích. "Doufám, že jsme si to moc užili, bylo to moc fajn a nejradši bych ještě chvíli pokračoval," pochvaloval si Fuksa.

Po návratu do Česka se vrátil do kolotoče společenských a mediálních povinností spojených se ziskem zlaté olympijské medaile. "Říkal jsem si, že to budu mít rád až do konce, ale už bych se chtěl vrátit k tréninku a dělat to, co mě opravdu baví. Prostě sportovat," přiznal.

Raději už by se díval dopředu, než se vracel ke svému životnímu úspěchu. "Ta euforie z olympiády už u mě odezněla. Už nejsem extra happy z toho všeho. Nikdy jsem se nechtěl vracet k věcem, které už byly, i když k tomu olympijskému zlatu se asi budu vracet celý život. Je to takové zvláštní období. Potřebuju si spíš najít další motivaci a upnout se na budoucnost než řešit minulost. Je to těžší a učím se s tím žít," svěřil se Fuksa, který se v Paříži v jednatřiceti letech dočkal první olympijské medaile.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články