Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ragbisté Sparty ovládli také sedmičkovou verzi, ve finále zdolali Tatru Smíchov

Praha - České ragby má jasné vládce. Po titulu v klasické patnáctkové variantě si Sparta došla také pro triumf v sedmičkovém provedení, když přetlačila smíchovskou Tatru 19:17. Bronz putuje do Říčan, které porazily Bystrc jasně 24:7.

Je nám líto, video expirovalo.
Ve finále sedmičkového ragby Sparta přetlačila Tatru Smíchov 19:17

Sedmičkové ragby se od klasického patnáctkového neliší jen počtem hráčů. Podstatnější rozdíl je v tom, že je náročnější na běhání, vše se odehrává ve velkém tempu a padá i více bodů. V Riu si sedmičkové ragby odbylo svoji olympijskou premiéru, u nás je ale teprve v začátcích a na rozdíl od světových velmocí se na něj hráči ještě nespecializují.

"Je to hrozně zajímavé zpestření a pro mě i možnost zahrát si v kontaktu předtím, než začne sezona 'patnáctek'," uvedl Jan Páv, opora Sparty. "Sedmičky jsou celkově dobré na rozvoj hráčů a pomáhá to útočníkům samozřejmě i do těch 'patnáctek' a čím víc bude takových turnajů u nás, tak jedině dobře," řekl Čestmír Řanda, hráč smíchovské Tatry.

Finále českého mistrovství bylo dramatické. V pražském derby porazila Sparta smíchovskou Tatru 19:17 a po ligovém titulu v patnáctkovém ragby má i mistrovský titul v sedmičkové variantě. "Neřekl bych, že bychom byli úplně jasným favoritem, ale povedlo se," dodal Páv.

Mistrovství ČR v ragby o sedmi hráčích v Praze:

Finále: Sparta Praha - Tatra Smíchov 19:17, o 3. místo: Říčany - Bystrc 24:7.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články