Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Po dlouhých letech titul. Ragbisté Sparty jsou domácími šampiony

Praha – Ragbisté Sparty získali po osmnácti letech mistrovský titul. Ve finále extraligy porazili Tatru Smíchov 20:6. Třetí skončila Praga po výhře nad Vyškovem.

Ragby
zdroj: ČTK

Sparta od začátku roku neprohrála a roli favorita ve finále na plochodrážním stadionu Markéta jednoznačně naplnila. V 15. minutě vyběhl dvacet metrů před brankovištěm Tatry od svého roje vazač Marek Loutocký a položil první pětku, po následném kopu Sparta vedla 7:0. Do půle oba týmy proměnily po trestném kopu a stav byl 10:3.

Po změně stran se do útočné hry zapojila i Tatra, ale k brankovišti se nedostal ani její nejdravější hráč Karel Berounský. Naopak druhou pětku Sparty položil Tomáš Luka, který se protáhl mezi soupeřovými rojníky, v 52. minuté pak Pantůček proměnil trestný kop a Tatra už jen snížila na konečných 20:6.

Je nám líto, video expirovalo.
Ragbisté Sparty získali po 18 letech titul

Kapitán Sparty Pavel Vokrouhlík pak za jásotu celého týmu v rudých dresech převzal mistrovský štít. "Těšil jsem se, že skončím s hráčskou kariérou se zlatou medailí na krku, a to se mi povedlo," prohlásil Vokrouhlík. "Jsem poslední hráč, který hrál za Spartu už v roce 1998 a 1999, kdy jsme naposled byli mistry," přidal pětačtyřicetiletý Jiří Skall.

Trenér Tatry Filip Vacek uznal, že Sparta byla v souboji o titul lepší. "Nenašli jsme nic, čím bychom ji překvapili. Titul má Sparta zaslouženě i za výkony, které předváděla po celý rok. My máme podruhé za sebou stříbrnou medaili a snad příště to bude lepší," řekl Vacek.

Play-off ragbyové extraligy:

Finále:

Sparta Praha - Tatra Smíchov 20:6 (10:3)

Body: Pantůček 10, Loutocký a Luka po 5 - Honner 6. Rozhodčí: Rázga, Tůma, Bednařík. Pětky: 2:0. Diváci: 2000.

O 3. místo:

Vyškov - Praga 13:15 (5:5)

Body: Šenk a Pořízek po 5, Martin Kovář 3 - Filip Fuchs a Čížek po 5, trestná pětka.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články