Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Běh Heulosem - Memoriál Jiřího Šmrhy

All Blacks znemožnili Italy. Výsledné skóre málem překonalo stovku

Nad Novým Zélandem se před duelem s Itálií vznášel malý otaznik, ale byl zcela zbytečný. Hráči All Blacks dominovali celému utkání a zvítězili poměrem 96:17. Nový Zéland se díky triumfu dostal na postupovou druhou příčku skupiny A za pořádající Francii. 

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Nový Zéland – Itálie: Protiútok All Blacks a položení Marka Teley

Jestliže někdo zapochyboval, zda náhodou Nový Zéland nečeká podobný osud jako Austrálii, která si ve Francii musí balit kufry a do play-off světového šampionátu nezasáhne, musel být zklamán.

Italové sice nastupovali do duelu v pozici druhého týmu skupiny A, ale jakoukoliv převahu nad soupeřem ztratili už v samém úvodu duelu.

All Blacks přidávali jednu pětku za druhou, efektně se předváděl třeba Mark Telea, ale i ostatní spoluhráči, a skóre na novozélandské straně utěšeně narůstalo.

Jedni z favoritů šampionátu nezpomalili ani ve druhé půli a stav utkání se nakonec zastavil na skóre 96:17. Pro Italy jde o jednu z nejtvrdších porážek, kterou museli skousnout.

Celkově položili favorité 14 trojek, z toho tři Aaron Smith, které až na jednu potvrdili konverzemi Richie Mo'unga a Damian McKenzie. Novozélandský druhořadník Sam Whitelock tak vítězně oslavil rekordní 149. start za reprezentaci.

"All Blacks" zaznamenali nejvyšší vítězství na MS od triumfu 108:13 nad Portugalskem v roce 2007, shodou okolností také v Lyonu.

V závěrečném kole budou moci Novozélanďané potvrdit postup do čtvrtfinále v duelu proti Uruguayi, Itálie bude o naději bojovat s Francií.

Výsledek mistrovství světa v ragby:

Nový Zéland – Itálie 96:17 (49:3)
Pětky: 17., 27. a 34. A. Smith, 6. a 69. Jordan, 22. a 40.+5 Savea, 61. a 73. Coles, 19. Telea, 50. Retallick, 56. Papali'i, 67. McKenzie, 76. Lienert-Brown – 48. Capuozzo, 80.+1 Ioane. Konverze: Mo'unga 9/10, McKenzie 4/4 – Allan 1/1, P. Garbisi 1/1. Penalty: 10. Allan. Rozhodčí: Matthew Carley (Anglie). Hráč utkání: Ardie Savea (Nový Zéland).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články