Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Následuje
Sportovní legendy

Japonsko udolalo oslabenou Samou a živí čtvrtfinálovou naději

Ragbisté Japonska udolali Samou 28:22 a ve skupině D mistrovství světa udrželi naději na postup do čtvrtfinále. "Statečné květy" oplatily svému soupeři červencovou porážku z Poháru pacifických národů a na světových šampionátech Samojce přehrály potřetí za sebou. Výhra Japonců zároveň stvrdila postup Anglie, která už ve skupině nemůže skončit horší než druhá.

Video nelze z licenčních důvodů přehrát
Japonsko – Samoa: Rychlá akce Japonců a skvělá asistence Macudy

Japonci vyhráli první poločas 17:8 i díky dvěma pětkám, které položili Pieter Labuschagne a Michael Leitch. Náskok navyšoval také přesnými kopy autor 16 bodů Rikija Macuda.

Krátce po přestávce dostal Ben Lam červenou kartu za úder ramenem na hlavu a vzápětí přidal Kazuki Himeno další pětku.

I oslabení ale dokázala Samoa dvakrát položit, závěrečná pětka Christian Leali'ifana ale přišla příliš pozdě a stačila pouze na zisk bodu.

Samojci sice nejsou definitivně ze hry o čtvrtfinále, potřebují ale zázrak v podobě úspěchu Chilanů proti favorizované Argentině.

"Je to pro nás velké vítězství. Samoa měla velké hráče a silově nás převyšovala, proto jsem na kluky velmi hrdý. Na zápas s Argentinou se moc těšíme, bude to naše velké finále," uvedl trenér Japonska Jamie Joseph.

Výsledek mistrovství světa v ragby:

Japonsko – Samoa 28:22 (17:8)
Pětky: 13. Labuschagne, 32. Leitch, 49. Himeno – 38. B. Lam, 65. Paia'aua, 78. Leali'ifano. Konverze: Macuda 2/3 – Leali'ifano 2/3. Penalty: 28., 56. a 75. Matsuda – 25. Leuila. Rozhodčí: Jaco Peyper (JAR). Hráč utkání: Lomano Lemeki (Japonsko).

Zdroj
ČTK, ČT sport, bbc.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články