Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Kopáč Biggar zářil a zajistil výhru Walesu v dramatické bitvě nad Anglií

Londýn – V poločase ještě prohrávali o sedm bodů, na konci ale mohli slavit. Ragbisté Walesu po dramatickém vývoji zdolali svého ostrovního rivala z Anglie 28:25 a připsali si druhou výhru na mistrovství světa. Naopak favorizovaný domácí výběr si zkomplikoval boj o postup ze skupiny. Hlavní hvězdou utkání se stal kopáč Walesu Dan Biggar, který zaznamenal 23 bodů a rozhodl o triumfu svého celku trestným kopem z padesáti metrů.

Slavící ragbisté Walesu
zdroj: ČTK/imago sportfotodienst

Utkání, které bylo od úvodního hvizdu velmi vyhecované, dominovali kopáči. Oba týmy za celý duel dokázaly položit pouze jednu pětku. O tu první se postaral v prvním poločase Angličan Jonny May, ve druhé části se podařil stejný počin Velšanovi Jonathanu Daviesovi.

O výborném výkonu kopáčů na obou stranách svědčí statistika trestných kopů. Angličan Owen Farrell proměnil všech pět pokusů. Ještě lépe si vedla hlavní hvězda duelu Biggar, který se do ragbistického "háčka" trefil hned sedmkrát, a právě on dotáhl svůj tým k triumfu.

Přitom dlouho to vypadalo, že pro vítězství si dojdou Angličané. Domácí celek, jenž ovládl první poločas 16-9, ještě v devětašedesáté minutě vedl o sedm bodů. Jenže pak Velšané položili již zmíněnou pětku, po které vyrovnal následným kopem Biggar a velšský kopáč v pětasedmdesáté minutě rozhodl o vítězství svého celku.

Anglie měla ještě v závěru výhodu trestného kopu, ze kterého mohla vyrovnat, jenže hráči v bílém se rozhodli zariskovat a zaútočit na pětku, což se jim nepovedlo. Domácí výběr tak zaznamenal prohru, jež mu značně zkomplikovala boj o postup do vyřazovací části, a v duelu se silnou Austrálií musí vyhrát.

Mistrovství světa v ragby v Británii:

Skupina A: Anglie - Wales 25:28 (16:9)

Skupina B: JAR - Samoa 46:6.

Skupina D: Itálie - Kanada 23:18 (13:10).

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články