Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Sluková s Hermannovou se vezou na vítězné vlně i ve Varšavě

Po nedělním triumfu na Světovém okruhu v Ostravě vstoupily beachvolejbalistky Markéta Nausch Sluková s Barborou Hermannovou ideálně i do dalšího čtyřhvězdičkového turnaje. Ve Varšavě totiž prošly přímo do osmifinále. Ze základních skupin jdou dál také Kristýna Hoidarová Kolocová s Michalou Kvapilovou a čtvrtý pár z turnaje ve slezské metropoli Ondřej Perušič, David Schweiner.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK autor: Petr Toman

Sluková s Hermannovou potvrdily formu z areálu Dolních Vítkovic úvodním vítězstvím 21:12 a 21:18 nad norskou dvojicí Ingrid Lundeová, Oda Ulvesethová a bez ztráty setu pak zvládly také druhý duel, v němž nedaly šanci americkému páru Sara Hughesová, Summer Rossová. Přímým postupem do osmifinále tak stylově oslavily dnešní třicetiny Slukové.

Kolocová s Kvapilovou vydřely úvodní výhru nad Ruskami Světlanou Cholominovou s Naděždou Makroguzovovou až výsledkem 27:25 ve třetím setu. Zajistily si tak místenku v play-off, ale vyřazovací fázi zahájí už v 1. kole, neboť v zápase o vítězství ve skupině nestačily na Brazilky Barbaru a Fernandu.

Osmifinále mají jisté české mužské jedničky Perušič se Schweinerem. Na úvod turnaje porazili 2:0 na sety americký pár Taylor Crabb, Jake Gibb a poté stejným výsledkem i domácí turnajové jedničky Piotra Kantora a Bartosza Losiaka. Poláci ve svém prvním duelu skupiny A zdolali ve dvou setech jiný český pár Jan Dumek, Václav Berčík, který si v pátek zahraje o udržení v turnaji s Crabbem a Gibbem.

Poprvé v hlavní soutěži na tak kvalitní světové akci se mimo jiné představily úspěšné kvalifikantky Tereza Kotlasová a Daniela Resová. Na kanadské soupeřky Melissu Humanaovou se Sarah Pavanovou sice nestačily, ale v pátek si mohou účast v play-off stejně jako Dumek s Berčíkem vybojovat.

Turnaj Světového okruhu kategorie 4* v plážovém volejbalu ve Varšavě:

Muži:
Skupina A:
Perušič, Schweiner (16-ČR) - Crabb, Gibb (17-USA) 2:0 (17, 14), Kantor, Losiak (1-Pol.) - Berčík, Dumek (32-ČR) 2:0 (16, 16).

Ženy:
Skupina A:
Humanaová-Paredesová, Pavanová (1-Kan.) - Kotlasová, Resová (32-ČR) 2:0 (13, 12).

Skupina B: Hoidarová Kolocová, Kvapilová (15-ČR) - Cholominová, Makroguzovová (18-Rus.) 2:1 (14, -18, 25), Barbara, Fernanda (2-Braz.) - Hoidarová Kolocová, Kvapilová 2:0 (19, 18).

Skupina E:  Hermannová, Nausch Sluková (5-ČR) - Lundeová, Ulvesethová (28-Nor.) 2:0 (12, 18), Hermannová, Nausch Sluková - Hughesová, S. Rossová (12-USA) 2:0 (14, 14).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články