Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Perušič se Schweinerem zahájili turnaj v Tepicu skalpem Italů a Poláků

Beachvolejbaloví mistři světa Ondřej Perušič a David Schweiner otevřeli turnaj Pro Tour kategorie Elite v Tepicu těsnými výhrami. Italy Alexe Ranghieriho s Adrianem Carambulou zdolali 19:21, 21:17, 15:13 a Poláky Michala Bryla s Bartoszem Losiakem 19:21, 21:17, 15:13. V pátek večer našeho času se střetnou o přímý postup do čtvrtfinále s dosud rovněž neporaženými Brazilci Andrém a Georgem.

Čeští beachvolejbalisté Perušič a Schweiner
zdroj: FB Beachvolleyball team Perušič & Schweiner

"Vzhledem k tomu, že David už dlouho bojuje s nějakou angínou či něčím podobným, tak naše taktika byla jiná než obvykle, zejména co se týká rizika na podání. Z toho pramenily chyby v prvním setu, protože jsme se trochu splašili a začali ani ne tak riskovat, jako spíš kazit. Naštěstí se nám nakonec podařilo najít rozumný kompromis a díky tomu vyhrát," řekl Perušič.

Ve vyrovnaném souboji Češi ztratili první set v koncovce. Ve druhém si turnajové dvojky vypracovaly až pětibodový náskok, ale Italové vyrovnali na 16:16. Perušič se Schweinerem znovu odskočili a nakonec proměnili třetí setbol.

V tie-breaku vedli pražští plážoví volejbalisté i díky dvěma esům už 6:2, avšak desátí nasazení záhy srovnali. Nakonec rozhodl až Schweinerův blok za stavu 15:14.

"V tie-breaku už jsme hráli o něco lépe. Pořád to v mnoha ohledech nebylo ideální, ale naštěstí se to ukázalo dostačující," popsal Perušič. "Je to určitě důležité vítězství. Nejen kvůli tomu, že bylo spíš vybojované než vyhrané nějakou kvalitou, ale i kvůli tomu, že naše skupina může být hodně zamotaná," doplnil devětadvacetiletý polař.

Drama i s Poláky

Češi nezačali dobře ani proti Polákům a brzy prohrávali čtyřbodovým rozdílem. V závěru sice vyrovnali a vedli 19:18, sedmí nasazení ale třemi body v řadě sadu přece jen získali. Druhá naopak vyšla lépe Čechům a bylo vyrovnáno.

V tie-breaku jako první odskočili bronzoví z loňského šampionátu, avšak Češi se i díky dalším třem Schweinerovým blokům dotáhli, a nakonec v hale na mexickém písku, kde v Tlaxcale vybojovali senzační světové zlato, otočili i druhé střetnutí. Zdravotně lehce indisponovaný Schweiner k tomu i přes zjevnou únavu přispěl 12 bodovými bloky.

"Za normálních okolností bychom si asi kladli vyšší cíle, ale vzhledem k Davidově stavu a tomu, že ještě v úterý jsme se spíš chtěli z turnaje odhlásit, považujeme postup ze skupiny za úspěch," upozornil Perušič. "David zaslouží obdiv, jakým způsobem zvládnul dva fyzicky nesmírně náročné zápasy. A to ještě ve vysoké kvalitě, protože bez ní bychom na této úrovni neměli šanci," doplnil devětadvacetiletý polař.

Turnaj Pro Tour kategorie Elite v plážovém volejbalu v Tepicu (Mexiko):

Muži:
Skupina B:

Perušič, Schweiner (2-ČR) – Ranghieri, Carambula (10-It.) 2:1 (-18, 19, 14).
Perušič, Schweiner (2-ČR) – Bryl, Losiak (7-Pol.) 2:1 (-19, 17, 13).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články