Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Mol se Sörumem si přejí souboj o zlato proti české dvojici: Bylo by to finále snů

Ve světě plážového volejbalu znamenají Norové Anders Mol s Christianem Sörumem totéž co Lionel Messi ve fotbale, Wayne Gretzky v hokeji či Michael Jordan v basketbalu. "Vikingové" společně triumfovali na olympijských hrách, mistrovství světa i Evropy či mnoha dalších elitních turnajích. V Ostravě slavili už dvakrát, když ve finále pokaždé porazili domácí oblíbence Ondřeje Perušiče s Davidem Schweinerem.

Anders Mol s Christianem Sörumem
zdroj: Reuters autor: MICHAELA REHLE

"Rádi bychom si zahráli o zlato proti Perušičovi se Schweinerem, to by bylo finále snů. Jsou to fajn kluci, zároveň je to velmi silný tým, který nás porazil v Brazílii. Bylo by to skvělé pro celý turnaj i pro nás," řekl sedmadvacetiletý polař Sörum, jenž by českým jedničkám rád oplatil finálovou prohru z předchozího turnaje v Uberlandii. Pro Nory to byla teprve druhá porážka v sezoně na okruhu.

"Hráli jsme s nimi snad nejvíc tie-breaků ze všech týmů, skončila tak většina našich vzájemných zápasů. To jen ukazuje, jak malý je mezi námi rozdíl. Výhra v Brazílii jim dodala sebevědomí. Tady v Ostravě by si po třech finálových porážkách fakt zasloužili vyhrát, ale pokud opět postoupíme do finále, určitě jim to neulehčíme," dodal blokař Mol, který je v 25 letech mnohými považován za nejlepšího beachvolejbalistu všech dob.

Kromě zlata z her v Tokiu či světového titulu z loňského MS v Římě Mol se Sörumem během sedmileté spolupráce čtyřikrát vyhráli evropský šampionát, ze světového okruhu mají už 19 prvenství. Společné hraní si dál užívají a těší je každý vítězný zápas.

"Máme opravdu štěstí, že můžeme cestovat po světě a hrát turnaje, speciálně takové, jako je ten v Ostravě. Je tu úžasné prostředí i skvělí fanoušci, hrajeme tu moc rádi. Hraní je pro nás zábava, užíváme si to společně na kurtu i mimo něj. Je to skvělý život a máme štěstí, že máme tak bezvadnou práci," prohlásil Sörum.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články