Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Hermannová si navzdory vyřazení pochvalovala zlepšení. Jsme na tom lépe v obratnosti, má jasno

Ani na jednom z pěti dosavadních ročníků turnaje světového okruhu v plážovém volejbalu v Ostravě nescházela Barbora Hermannová. První tři odehrála místní rodačka s Markétou Nausch Slukovou, v dalších dvou nastoupila po boku Marie-Sáry Štochlové. S tou loni neprošla ze skupinové fáze, letos byly tři body od senzačního postupu do čtvrtfinále.

Je nám líto, video expirovalo.
Závěr osmifinále s ohlasy Hermannové a Štochlové

Hermannová se Štochlovou na úvod ostravského Beach Pro zdolaly ve dvou setech zkušené Brazilky Agathu s Rebeccou a po následných dvou prohrách ve skupině vypadly v osmifinále po porážce v tie-breaku se Švýcarkami Anouk Vergéovou-Dépréovou a Joanou Mäderovou.

"Posun je dobrý," zhodnotila Hermannová zlepšení z loňského 13. na letošní 9. místo. "Chtěly jsme postoupit ze skupiny. Viděly jsme šanci v Brazilkách, které ještě nejsou úplně stoprocentní. Povedlo se nám to, toho si ceníme velice. I tyhle body nám pomůžou k nasazení do turnaje v Gstaadu, což jsme potřebovaly," uvedla dvaatřicetiletá vítězka premiéry turnaje v Ostravě v roce 2018.

Proti sedmým nasazeným Švýcarkám nedokázaly Češky po vítězném prvním setu dotáhnout ve druhém vedení 18:16 k vítězství. Ve vypjatém tie-breaku bronzové olympijské medailistky zatlačily na méně zkušenou Štochlovou, jež pod tlakem zkazila několik míčů.

Hermannová se o osm let mladší spoluhráčky zastala. "Chtěla bych hrozně pochválit Marušku, která na hřišti udělala spoustu věcí, které mi pomohly. Speciálně v prvním setu, kdy hrály celou dobu po mě. Tam jsem utekla hrobníkovi z lopaty. Ona to tam uřvala, uhecovala a vymyslela. Mrzí mě, že to vypadá, že to dohrály přes ni. Takhle to ale nemůžeme brát, protože jsme tam obě a obě vítězíme i prohráváme," řekla Hermannová.

Dvojnásobná účastnice olympijských her si pochvalovala, jak se od loňska se Štochlovou společně posunuly. "Jsme na tom lépe v obratnosti na hřišti. Máme v obraně víc míčů, které jsme v minulosti neměly, protože jsme se spojily jako dvě blokařky. Nebyly jsme úplně zvyklé v poli něco vychytat a byly tam momenty, které byly dost naivní. Teď jsme pohyblivější, takže jsme schopné občas vyškrábnout i kratší balóny," doplnila.

Zároveň ví, na čem ještě musí zapracovat, aby se do hlavní fáze elitních turnajů dostávaly i bez divoké karty jako v Ostravě. "Po těch čapnutých balónech by mohla být lepší nahrávka i útok. Jinak si myslím, že servis máme dobrý, na tom docela stavíme. Útok je u nás standardní, nemáme tam nějaké obrovské propady," zakončila Hermannová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články