Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Kubala s Dumkem zaskočili jedničky a vyhráli Super Cup v Praze

Praha - Turnaj obnoveného Superpoháru v plážovém volejbalu v Praze vyhráli Přemysl Kubala, Jan Dumek a Martina Bonnerová s Barborou Hermannovou. Obě dvojice porazily ve finále pod umělými světly na Císařské louce nasazené jedničky a ovládly nejlépe dotovaný turnaj sezony na české území. Plánované hlavní hvězdy Kristýna Kolocová s Markétou Slukovou musely účast kvůli nemoci Slukové odříci.

Plážový volejbal
zdroj: ČT24

Velezkušený olympionik Kubala, který odložil konec kariéry a v prosinci oslaví už 40. narozeniny, obnovil spolupráci s Dumkem po pěti letech. Ve finále zdolali české jedničky Jana Hadravu s Robertem Kufou 21:17 a 21:19. "Na grandslamu v Berlíně jsme minulý týden sehráli nádherný turnaj, tady vyhráli, takže jsme nadšení," řekl Dumek České televizi.

"Přišlo to jako blesk z čistého nebe, kluci nás zaskočili a hráli výborně," přiznal Kufa. "My jsme občas udělali chybu a hráli trošku hloupě. Nedostali jsme se do zápasu," dodal. Bývalý reprezentant v šestkovém volejbale Kubala, jenž loni po OH završil triumfem na mistrovství republiky spolupráci s Petrem Benešem, se ve finále blýskl šesti bloky.

Ženský turnaj při neúčasti Kolocové se Slukovou vyhrála jiná reprezentační dvojice Bonnerová s Hermannovou. V souboji o zlato zdolaly slovenské jedničky Natálii Dubovcovou s Dominikou Nestarcovou 20:22, 24:22 a 15:9.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih Cool Beach Cupu

Turnaj Superpoháru v plážovém volejbalu:

Muži: Finále: Kubala, Dumek (2-ČR) - J. Hadrava, R. Kufa (1-ČR) 2:0 (17, 19), o 3. místo: Tichý, Rotrekl (5) - Lenc, D. Kufa (4) 2:1 (18, -18, 8).

Ženy: Finále: Bonnerová, Hermannová (3-ČR) - Dubovcová, Nestarcová (1-SR) 2:1 (-20, 22, 9), o 3. místo: Nakládalová, Vorlová (6) - Skalníková, Missottenová (4) 2:1 (-20, 15, 6).

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články