Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Kiki a Maki dorazí na beachvolejbalový Superpohár

Praha - Výstavní beachvolejbalová dvojice Markéta Kolocová a Kristýna Sluková se představí poprvé doma po historickém úspěchu ve světové sérii (v Berlíně premiérově nakoukly do semifinále) na obnoveném Super Cupu. Půjde o nejlépe obsazený turnaj domácí sezony. Na Císařské louce bude k vidění kompletní česká špička včetně mužského páru Robert Kufa a Jan Hadrava.

"V Berlíně jsme zahrály dobře, bohužel to na medaili nestačilo. Snad to v budoucnu vylepšíme," řekly Kolocová se Slukovou. Na prvním turnaji Superpoháru v červnu u Máchova jezera jim triumf těsně unikl, když ve třech setech prohrály finálovou bitvu s italskou dvojicí Greta Cicolariová, Marta Menegattiová.

"Budou hrát konečně v Praze a je pro ně hodně důležitě se prezentovat před domácími fanoušky co nejlepším výkonem," prohlásil jejich rakouský trenér Simon Nausch. Ten bude nově sportovním ředitelem volejbalového svazu. "Vyzná se a umí komunikovat se světem. Viděl jsem ho pracovat s dvojicí Kolocová, Sluková a to je lekce z profesionalismu," vysvětlil předseda České volejbalové federace Zdeněk Haník.

Je nám líto, video expirovalo.
Kiki a Maki přijedou na beachvolejbalový Super Cup

Konkurencí pro domácí páry tentokrát budou ze zahraničí jen Slovenky Natália Dubovcová a Dominika Nestarcová, mezi muži jsou nejvýše nasazenými Robert Kufa s Janem Hadravou. Po delší době se na písku předvedou také olympionici Přemysl Kubala a Petr Beneš, ne však společně. Kubala se přihlásil s Janem Dumkem, Beneš s Martinem Hlavatým.

Staropramen Cool Super Cup s dotací 100 tisíc korun se bude hrát od pátku do neděle na Císařské louce a v Beachklubu Ládví. Zápasy o medaile se uskuteční v neděli od 19:15 už jen na Císařské louce.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články