Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kolocová se Slukovou si v Haagu o titul nezahrají. Nestačily na Brazilky

Haag – Před týdnem na turnaji ve švýcarském Gstaadu vybojovaly bronz a i na grandslamu v Haagu budou plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková bojovat o třetí místo. Český pár totiž nezvládl semifinálový duel s Brazilkami Taianou Limaovou a Fernandou, jimž podlehl ve dvou setech 14:21 a 11:21.

České plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

V odpoledním čtvrtfinále porazily Kolocová se Slukovou Brazilky Marii Claru s Carol 21:16 a 21:14. S šestnáctým nasazeným párem si poradily i před měsícem v Berlíně, kde nakonec vybojovaly historické turnajové vítězství. Tentokrát jim na triumf stačilo 40 minut a jen dva sety, když si v obou stabilně udržovaly bezpečný čtyř- až pětibodový náskok.

Odpolední duel s Limaovou a Fernandou ale zastihl české olympioničky v horší formě. Soupeřky pustily brzy do vedení 7:2 a první sadu rychle prohrály. Druhou začaly vedením 5:1, jenže nakonec ji ztratily ještě jasněji než první a duel skončil za 34 minut.

"Semifinále se nám vůbec nepovedlo. Nic z toho, co se dařilo v předchozích zápasech, nefungovalo. Sečteno podtrženo – nešlo nic! Brazilky hrály výborně a my jsme na ně nestačily," uvedly české reprezentantky na svém facebookovém účtu.

V neděli čeká český pár, který by mohl být počtvrté v sezoně na stupních vítězů, duel s další brazilskou dvojicí Julianou s Marií Antonelliovou. Právě s nimi se utkaly o bronz i před týdnem v Gstaadu a triumfovaly 27:25 a 21:19. Zápas je na programu ve 12 hodin.

"Nevěšíme hlavy, už to, že se nám povedlo uhrát další semifinále, je pro nás veliký úspěch. Zítra budeme dělat vše, co bude v našich silách, abychom si domů odvezly další medaili...," napsaly Kolocová se Slukovou.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie grandslam v Haagu:

Ženy:

Play-off – čtvrtfinále:

Kolocová, Sluková (3-ČR) – Maria Clara, Carol (16-Braz.) 2:0 (16, 14).

Semifinále:

Limaová, Fernanda (11-Braz.) – Kolocová, Sluková 2:0 (14, 11).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články