Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklistika ČR 2024

Kolocová se Slukovou mají z Gstaadu bronz

Gstaad (Švýcarsko) - Třetí letošní medaili si ze závodů světového okruhu odváží plážové volejbalistky Kristýna Kolocová a Markéta Sluková. Na grandslamu ve švýcarském Gstaadu vybojovaly bronz po úporné bitvě s Brazilkami Julianou a Marií Antonelliovou – Češky sice dlouho prohrávaly, ale bodové manko vždy smazaly a zvítězily 27:25 a 21:19. První německé finále v historii World Tour ovládly Semmlerová s Holtwickovou, které vyhrály 24:22 a 21:16 nad Borgerovou s Bütheovou.

Kristýna Kolocová a Markéta Sluková
zdroj: ČTK autor: Toman Petr

V chladném a deštivém Gstaaadu plážovým volejbalistkám semifinále nevyšlo, avšak zápas o třetí místo rozhodly pro sebe. V šestnáctistupňovém chladu je mohl hřát další velký úspěch. "Nemůžu tomu uvěřit, máme úžasnou sezonu. Bojovaly jsme o každý míč, i když jsme hodně prohrávaly," radovala se Sluková. Kolocová chrlila další superlativy. "Nevyšly nám začátky, ale neuvěřitelně jsme se vrátily do zápasu," řekla.

Šestadvacetileté Češky proti Julianě, která během kariéry posbírala 45 zlatých medailí, a Antonelliové, jež má vavřínů devět, v první sadě prohrávaly už 8:16. Zdánlivě ztracený set ale zachránily, odvrátily dva setboly a samy pátý proměnily.

"Nevyšly nám začátky, ale neuvěřitelně jsme se vrátily do zápasu. Podržely jsme se navzájem. Druhý set byl o trošičku lehčí, ale výměny na konci stály za to. Máme obrovskou radost," dodala Kolocová.

Ve druhé sadě znovu rychle prohrávaly až o pět bodů (2:7), ale definitivně vývoj otočily na 18:17 a po neskutečné výměně se dostaly k prvnímu mečbolu. Hned ho využily a z posledních 12 zápasů se radovaly z 11. vítězství.

Turnaj Světového okruhu v plážovém volejbalu kategorie grandslam v Gstaadu (Švýcarsko):

Muži:

O 3. místo: Lucena, Doherty (16-USA) - Erdmann, Matysik (12-Něm.) 2:0 (19, 16).

Ženy:

Finále: Holtwicková, Semmlerová (14-Něm.) - Borgerová, Bütheová (8-Něm.) 2:0 (22, 16),

O 3. místo: Kolocová, Sluková (3-ČR) - Juliana, Antonelliová (6-Braz.) 2:0 (25, 19).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články