Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Beneš věří, že Nausch Sluková s Hermannovou zopakují v Ostravě loňský triumf

V industriálním objektu Dolních Vítkovic začne ve středu druhý ročník čtyřhvězdičkového turnaje Světového poháru v beach volejbalu. Na šest kurtů, které tu jsou pro turnaj připraveny, bylo potřeba sedmnáct set tun písku. Mezi dvaatřiceti mužskými a ženskými páry budou i Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová, jež obhajují loňský triumf, a David Schweiner s Ondřejem Perušičem, kteří loni skončili čtvrtí. Zápasy můžete sledovat živě na ČT sport i na webu ctsport.cz.

Barbora Hermannová a Markéta Nausch Sluková
zdroj: ČTK/DPA autor: Georg Wendt

Popovídat si o turnaji přišel do Sportovních zpráv ČT Petr Beneš, předseda rady Asociace beach volejbalu Českého volejbalového svazu. Ten věří, že dvojice Nausch Sluková – Hermannová zopakuje loňský triumf. "Věřím, že přitáhnou diváky," konstatoval Beneš před turnajem, který loni vidělo dvacet tisíc lidí. "Jsem zvědavý, jestli si další české páry dokážou proklestit cestu z kvalifikace do hlavní soutěže," dodal s tím, že při účasti mnoha párů z Brazílie i Ameriky to bude hodně těžké.

Konkurence bude veliká. "Jsou tu dva týmy z Kanady, několik týmů z Brazílie. Největší hvězda je z Ameriky – trojnásobná olympijská vítězka Walshová Jenningsová, asi nejlepší hráčka všech dob, která bude hrát s Brooke Sweatovou. Takže jestli se diváci na někoho budou chtít přijít podívat, tak je to určitě ona," dodal Beneš.

Ten české jedničky, jimž se v sezoně zatím náramně daří, letos hrát neviděl, ale ze zpráv a rozhovorů, které bedlivě sleduje, jej zaujalo, že Slukové poradil lékař, aby kvůli problémům s ramenem dělala nápřah před smečí jiným způsobem, než tomu bylo dosud. "To jsem si říkal, že není možné, aby to zvládla změnit, když celou kariéru smečovala takhle. Ale přijely na první turnaj a vyhrály ho. Takže to zvládly a věřím, že už to bude jen lepší," hledal příčiny zlepšení českého páru.

V Ostravě půjde i o body pro olympijské hry. "Ostrava je jeden z prvních letošních turnajů, kde se dá získat hodně bodů, a Schweiner s Perušičem se zatím drží v naději někde mezi patnáctým a dvacátým místem na světě, což je právě ta hranice, z níž by se mohli kvalifikovat na Hry do Tokia. A loni se jim tady mimořádně dařilo a letos mají také dobré výsledky. Do kvalifikace potřebují kromě pěkných devátých míst, aby jim to někde ulétlo opět do té čtyřky, aby získali klid," vysvětluje bývalý úspěšný hráč.

Lístky na turnaj jsou už opět téměř vyprodány. Beneš chválil diváky v turnaji, který byl loni vyhlášen jako třetí nejlepší v seriálu SP. "Loni při utkání našich týmů přišla průtrž, ale diváci zůstali a fandili dál," vzpomínal na výbornou atmosféru.

Pro fanoušky ve vítkovickém areálu je připravený i doprovodný program. "Máme nachystané různé věci, jak se naučit hrát beach volejbal. Pro úplné začátečníky i mírně pokročilé. Bude tam i hudba. Jsme sport, který jde za lidmi. Děláme všechno pro diváky, aby to byla hezká společenská akce," dodal šéf tuzemského beach volejbalu.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články