Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS v ledním hokeji mužů 2024 Česko

Seemanová bez problémů ovládla v Podolí kraulařskou dvoustovku, Gemov vyhrál čtvrtý titul

Barbora Seemanová přeci jen odjela z letního šampionátu v Podolí s domácím titulem. Po stříbru z padesátky motýlek si finalistka z olympijských her v Tokiu doplavala pro zlatou medaili v závodu na 200 metrů volným způsobem. Jako jediná se přitom dostala pod hranici dvou minut, druhou Alenu Benešovou porazila o víc než šest sekund. Čtyřnásobným mistrem se stal Ondřej Gemov.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová v Podolí dominovala na 200 metrů volně

Svou formu před nadcházejícím mistrovstvím světa potvrdil i Daniel Gracík. Po stříbru z 200 metrů motýlek zvítězil pardubický plavec na poloviční distanci s časem 53,61.

Jan Čejka ke dvěma znakařským titulům další zlato nepřidal. Na kraulařské dvoustovce skončil za vítězným Ondřejem Gemovem a Jakubem Bursou třetí.

Gemov vyhrál i tratě na 400 a 800 metrů volným způsobem a motýlkářskou dvoustovku a se čtyřmi tituly byl nejúspěšnějším účastníkem podolského šampionátu.

Na znakařské padesátce pak Čejka zaostal o necelou půlsekundu za vítězným Tomášem Frantou, který mu tak oplatil páteční porážku z dvojnásobné distance.

Tabulkově nejhodnotnější výkon šampionátu zaplavala Simona Kubová, jež na znakařské padesátce zaostala časem 28,28 o půl sekundy za vlastním českým rekordem.

Kristýna Horská se odhlásila z finále dlouhé polohovky a soustředila se na trať 100 metrů prsa, kterou vyhrála o 62 setin před druhou Natálií Jandíkovou, a získala třetí zlato. Tři tituly má i kraulařka Alena Benešová na tratích 400, 800 a 1500 m volný způsob.

O český rekord se postarala polohová smíšená štafeta SCPAP Pardubice. Sestava Jan Čejka, Natálie Jandíková, Daniel Gracík, Adéla Chalupová vylepšila o 1,04 sekundy vlastní národní maximum z loňského roku časem 3:58,49.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články