Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Czech Tour 2024

Důležitá byla pro mě komunikace. Bude výzva do toho hned skočit, říká Zacha

Společně s Davidem Pastrňákem nad posílením národního týmu neváhal. A nejen z důvodu, že na soupisce uviděl známé tváře z dřívějších let. Pavel Zacha přijel české reprezentaci pomoct na domácím mistrovství světa. Útočník Bostonu je rád, že může do turnaje skočit hned proti těžkému soupeři. Přímý přenos utkání Kanada – Česko sledujte na ČT sport a ČT sport Plus v úterý od 16:00.

Jako klíčový pro Zachův příchod do Prahy se ukázal čilý kontakt v průběhu sezony mezi hráčem a členy realizačního týmu. "Pro mě byla důležitá komunikace. Přijeli za mnou do Ameriky pobavit se o tom, co bylo. Bavili jsme se o těch věcech. Když za vámi trenér a manažer stojí a chtějí, abyste přijeli, a je tam dobrá komunikace, tak to bylo jednou z věcí, kdy jsem se rozhodl, že bych přijel. Samozřejmě hrát doma je velká věc, vyrůstal jsem tu," prohlásil Zacha.

Zacha se mimo jiné těší na skvělou atmosféru, o které něco ví. "Viděl jsem hodně videí z toho, jak to tady vypadá. Je to jedna z nejlepších atmosfér na světě. Je to trochu něco jiného než v NHL a těším se, až to uvidím naživo," řekl Zacha.

Hned prvním soupeřem však bude těžký soupeř – Kanada zatím všechny zápasy na turnaji vyhrála. "Myslím si, že to bude dobrá výzva hned do toho skočit a zahrát si s dobrým týmem a připravit se na důležité zápasy potom. Jsem rád, že tu můžu být," uvedl.

Logicky se nabízí, že Zacha si opět zahraje stejně jako na klubové úrovni s Davidem Pastrňákem. "Myslím, že by to bylo super. S Davidem jsme hráli dohromady skoro dvě sezony," tvrdil.

"Je jeden z nejlepších hráčů v NHL, takže hrát s ním je docela jednoduché. Je výborný i v tom, že se hodně baví, říká mi, kde mám být. Už když jsem přišel z (New) Jersey do Bostonu, tak mi hodně pomohli s Davidem Krejčím, kteří se mnou mluvili, jak se zlepšovat, co a jak dělat. A když pak víme, kde jsme na ledě, tak to hodně pomůže k rychlému rozhodování a rychlým nahrávkám," řekl.

Jeho výhodou k rychlé aklimatizaci na evropském ledě by také mohl být fakt, že v zámoří prožil povedený ročník. "Jsem rád, že jsem se cítil dobře celou sezonu. Udělám cokoliv pro to, abych mohl týmu pomoct. Viděl jsem, že se týmu hodně daří, což je super," uvedl.

V šatně potká spoustu známých z dřívějších dob. "Když jsme (s Bostonem) vypadli a věděl jsem, že přijedu, tak to byla jedna z věcí, když jsem viděl soupisku a hodně hráčů, s kterými jsem hrál. Byl jsem hodně natěšený, popovídat si s nimi, být ve stejné kabině a zahrát si spolu. To bude super a já se na to hodně těším," řekl.

Z širšího kluziště obavy nemá. "Dlouho jsem nehrál na velkém kluzišti, ale je tady hodně týmů, Kanaďanů a Američanů, kteří na něm také nehrají. Nemyslím si, že to bude nevýhoda, že jsem na tom dlouho nehrál. Těším se, až to začne," dodal.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články