Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Česko - Arménie

Talentovaný plavec Micka trénoval s olympijským vítězem Mellúlím

Praha - Dvojnásobný olympijský vítěz a mistr světa Usáma Mellúlí z Tuniska a český talent Jan Micka spolu skočili v Praze-Podolí do bazénu a tuzemský rekordman při netradičním tréninku zjistil, že světové plavecké hvězdě stačí. To bylo podle Micky příjemné překvapení. Mellúlí přijel do Prahy za vyhlášeným fyzioterapeutem Pavlem Kolářem a při té příležitosti si vyžádal trénink s Mickovou skupinou Jaroslavy Passerové.

Ilustrační foto

Málokdy se stává, aby bazén v Podolí hostil takovou hvězdu. Mellúlí vyhrál v Pekingu olympijský závod na 1500 m jako první Afričan v historii, o čtyři roky později kraloval v Londýně ve volné vodě na 10 km. Na 1500 m je i mistrem světa z roku 2009, z MS má celkem šest medailí a z OH v Londýně ještě bronz na 1500 m.

Všechny úspěchy získal na tratích, na nichž závodí i Micka. "V jeho věku jsem tak rychlý nebyl," upozornil jednatřicetiletý Tunisan. "Tak to je paráda," reagoval s úsměvem Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Mellúlí si v Podolí zaplaval s Mickou

V patnácti letech odešel Mellúlí trénovat do Francie, pak ve studiích pokračoval v USA a dodnes žije a trénuje v Kalifornii. Do Prahy přijel ze soustředění v Sierra Nevadě. "Chtěl jsem pana Koláře vyzkoušet, má jiný přístup k fyzioterapii. Chtěl jsem, aby se mi podíval před mistrovstvím světa na záda a ramena," připomněl tuniský plavec blížící se šampionát v Kazani. "Navíc jsem chtěl také na chvíli odjet z vysoké nadmořské výšky, v Praze jsem nikdy nebyl a líbí se mi tu. Určitě se vrátím," prohlásil.

Na programu tréninku bylo dvacet svižných dvoustovek. Plavat s Mellúlím zvládal. "Byl jsem rád, že jsem stíhal, že jsem mohl plavat rychle s někým celý trénink. Kluci ze skupiny občas odpadnou. Je to dobré na psychiku," řekl Micka. "Dobré to bylo, i když jsem byl trochu překvapený intenzitou a byl jsem unavený, mlaďoch je rychlý," komentoval to Mellúlí.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články