Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Stylový návrat po zranění. Seemanová překonala český rekord na 50 metrů motýlek

Hodně povedený návrat do bazénu po zranění zad má za sebou plavkyně Barbora Seemanová. O víkendu v Marseille překonala český rekord v doplňkové disciplíně 50 metrů motýlek. V dlouhém bazénu, v němž závodila poprvé od loňské olympiády, navíc ve Francii vyhrála svou hlavní trať 200 metrů volný způsob a skončila čtvrtá na kraulařské stovce.

Nejlepší česká plavkyně musela kvůli zranění odstoupit z prosincového mistrovství světa v krátkém bazénu. Comeback na mezinárodní závody se jí vydařil nad očekávání. Na 50 metrů motýlek skončila třetí v čase 26,43, čímž o šest setin vylepšila bezmála šest let staré národní maximum Lucie Svěcené.

"Odjížděla jsem do Marseille s tím, že půjde spíše o trénink. Nic moc jsem od toho neočekávala, což je vzhledem k mé povaze docela těžký úkol. Hned první start ale naprosto překonal mé očekávání. Vůbec jsem netušila, že bych mohla být něčeho takového schopna. Mám z toho samozřejmě obrovskou radost," komentovala v tiskové zprávě rekordní závod.

V kraulových disciplínách si plnila vnitřní cíle. "Chtěla jsem 200 metrů zaplavat pod dvě minuty a 100 metrů pod 56 vteřin. Vůbec jsem nečekala, že to zvládnu tak hluboko pod 56 vteřin," doplnila závodnice, která dvoustovku vyhrála za 1:59,31 a stovku zvládla za 54,63. "Máme strašně moc nových věcí, na které se můžeme zaměřit. I díky tomu, že jsem zpátky v tréninku a nemám žádné omezení, což je super. Můžu se do všeho opřít," popisovala.

Radost měla i její trenérka Petra Škábová. "Na konci třetího dne už bylo znát, že je trochu unavená, protože po zranění ještě nemá kondici na to závodit tři dny. Ale strašně se mi líbilo, jak se k tomu postavila a jak bojovala až do konce. Navíc všechny její časy jsou v této fázi sezony, a hlavně po takovém zranění velmi dobré. Samozřejmě, nejvíce nám všem vyrazila dech v závodě na 50 metrů motýlek. Věřím, že za měsíc ve Stockholmu se ještě posune výkony dopředu," řekla.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články