Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Seemanová je nejlepší domácí plavkyní roku

Kraulařka Barbora Seemanová se podle očekávání stala nejlepší českou plavkyní roku 2021. Svazovou anketu, která se vyhlašovala po roční pauze, ovládla díky evropskému titulu z dlouhého bazénu, stříbru z ME v krátkém bazénu a olympijskému finále. Úspěchy, kterých dosáhla ve své hlavní disciplíně 200 metrů volný způsob, jí přinesly zopakování triumfu z roku 2018.

Je nám líto, video expirovalo.
Seemanová je plavkyní roku 2021

Tehdy byla korunována jako dvojnásobná vítězka z mládežnické olympiády. V roce 2019 ji na trůnu vystřídala znakařka Simona Kubová, loni si Seemanová jednoznačně vzala korunu zpět.

Vrátila Česko na medailové pozice na evropských šampionátech i do finále OH. Šestým místem v Tokiu se postarala o nejlepší umístění českého plavce pod pěti kruhy po dvou pátých místech prsaře Daniela Málka v Sydney 2000.

Ocenění Seemanovou potěšilo. "Je pro mě čest, že jsem byla zvolená nejlepší plavkyní roku. Je to pro mě i trochu zodpovědnost, protože na jednu stranu je to sladká tečka za sezonou, ale na druhou stranu i motivace do dalších let, abych se stále zlepšovala a posouvala," uvedla. Vedle individuálních závodů se poprvé zúčastnila i týmové International Swimming League (ISL). "Byl to asi největší zážitek v mé dosavadní kariéře. Samozřejmě největší úspěch byl na olympiádě, ale přijde mi, že se to stalo už strašně dávno," vzpomínala jednadvacetiletá plavkyně.

Životní sezona pro ni skončila nešťastně, když musela kvůli zranění předčasně odjet z MS v krátkém bazénu v Abú Zabí. "Jsem za to ráda, protože jsem trochu zapomínala na to, co je v mém životě priorita. Chtěla bych se letos zaměřit na sebe a na své zdraví. Minulý rok jsem totiž několik signálů ignorovala a nakonec mi to tělo v prosinci vrátilo," hledala na tom zpětně pozitiva.

Za Seemanovou skončila v bazénovém plavání druhá další svěřenkyně trenérky Petry Škábové Kristýna Horská, třetí byl Jan Čejka a čtvrtá šestinásobná královna Kubová.

V dalších olympijských sportech byl při dnešním galavečeru oceněn dálkový plavec Matěj Kozubek, skokan do vody Michal Navrátil a synchronizované plavkyně Karolína Klusková s Alex Lucií Hrazdírovou.

S plaveckou kariérou se rozloučila motýlkářka Lucie Svěcená i čtyři nedávní reprezentační trenéři včetně Vlastimíra Perny a Josefa Nalezeného.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články