Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Seemanová s Janíčkovou plavou v Bělehradě zatím nejrychleji a jsou v semifinále ME

Evropským plavcům začal jejich kontinentální šampionát v Bělehradě. Kraulařky Barbora Seemanová a Barbora Janíčková na něm z rozplaveb postoupily z prvních dvou míst do semifinále stovky. Uspěli také Daniel Gracík a Jan Šefl na 50 metrů motýlek a Vojtěch Netrh na 100 metrů prsa.

Barbora Seemanová
zdroj: Reuters autor: Clodagh Kilcoyne

V dopoledním programu úvodního dne soutěží v bazénovém plavání největší hvězda české výpravy Seemanová zaplavala 100 m volný způsob za 54,04, což bylo nejrychleji ze všech účastnic. Janíčková se výkonem 54,55 zařadila hned za ni.

Seemanová si pochvalovala krásný závod. "Jela jsem prostě první padesátku, tak jak bych rozjížděla odpoledne, nebo kdybych jela naplno. A potom tu čtvrtou pětadvacítku jsem viděla, že holky jsou hodně za mnou a druhá je Barča, takže jsem zpomalila a jela jsem si takový dvoustovkový finiš, takže to bylo fajn," uvedla Seemanová.

Janíčková k postupu přidala osobní rekord. "Akorát to teďka udržet trošku psychicky. Samozřejmě vím, že ostatní pojedou mnohem rychleji, než jely teď, ale já se budu snažit jet co nejvíc naplno, abych se dostala do finále," řekla.

Je nám líto, video expirovalo.
České kraulařky vlétly do ME

Motýlkář Gracík se na sprinterské padesátce výkonem 23,45 přiblížil na 22 setin svému čerstvému českému rekordu z Londýna a kvalifikoval se do semifinále jako pátý. Šefla zařadil výkon 23,59 na desáté místo, což rovněž znamenalo s přehledem postup. České barvy v této disciplíně reprezentoval ještě Sebastian Luňák, jehož čas 24,33 znamenal 37. místo.

Z dvojice českých prsařů na stovce uspěl jen Netrh, kterého výkon 1:01,41 vynesl na 18. místo. V redukovaném pořadí s maximálně dvěma plavci z jedné země postoupil jako poslední do semifinálové šestnáctky. Vojtěch Janeček byl téměř o tři sekundy pomalejší a obsadil 41. příčku.

Daleko k postupu do finále polohového závodu na 400 metrů měli Michal Judickij a Jakub Bursa. Časy 4:25,06 a 4:25,74 je zařadily těsně za sebe na 15. a 16. pozici.

Večerní blok semifinále a finále začne v Bělehradě v 18:30.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články