Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Rubáček je podezřelý z dopingu, na olympiádu se možná nepodívá

Brno – Znojemský plavec Michal Rubáček možná přijde o účast na letošních olympijských hrách v Londýně. V těchto dnech totiž vyšel najevo jeho pozitivní dopingový nález. O jeho dalším sportovním osudu rozhodne disciplinární komise v pondělí.

Michal Rubáček
zdroj: ČT24

Tento týden se měl Michal Rubáček zúčastnit předolympijských závodů. Pozitivní vzorek, který mu byl odebrán na prosincovém mistrovství republiky, mu však případné splnění limitu zatím znemožnil.

"Já jsem se v té době potýkal se zdravotními problémy a původ těchto látek je z léků, které jsem v té době užíval," uvedl Rubáček. "Jednalo se o látku ze skupiny lehčích drog, čili nejsou to anabolika," doplnil předseda Českého svazu plaveckých sportů Vladimír Srb.

Dvojnásobný účastník olympijských her odmítl odebrání kontrolního vzorku, což se ve sportovním světě považuje za přiznání. V krajním případě hrozí pětadvacetiletému plavci dvouletý zákaz sportovní činnosti.

Je nám líto, video expirovalo.
Michal Rubáček měl pozitivní dopingový nález

Reprezentační trenér a dlouholetý Rubáčkův kouč ve Znojmě Jiří Kyněra plavci věří a míní, že jde o nedorozumění. "Michal už na dvou olympijských hrách byl a určitě si nechtěl nechat ujít třetí olympiádu. Je už více než devět roků ve sledování antidopingového výboru a nikdy neměl sebemenší problém," uvedl Kyněra pro Znojemský deník.

Rubáček na prosincovém šampionátu v Chomutově vybojoval dvě stříbrné a čtyři bronzové medaile. Drží české rekordy na tratích 50 a 100 metrů motýlek v krátkém i dlouhém bazénu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články