Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Plavci se připravují na ME. Seemanová utekla ze zimy v Praze na Mallorcu

Na mistrovství Evropy v plaveckých sportech, které začne v pondělí v Budapešti, pojede 26 českých reprezentantů. Šestnáct plavců včetně olympioniků Simony Kubové, Barbory Seemanové, Kristýny Horské, Jana Micky a Jana Šefla bude závodit v bazénu.

Kubová s Mickou využívají domácí podmínky na přípravu, Seemanová odcestovala na Mallorcu. "Trénink jde velice dobře a vlastně i ta nálada se zvedla, než plavat furt v zimě v Praze," pousmála se Seemanová.

Druhá reprezentantka Kubová byla střídmější v cílech i ve vyhlídkách na Tokio. "Chtěla bych zaplavat dobře a zaplavat si co nejlepší časy. Pokusím se samozřejmě už na ME, ale nedokážu říct, jestli tam už to dokážu překonat," uvedla.

Čeští plavci se snaží dohnat čtyřměsíční pauzu způsobenou zavřenými bazény a šampionát v Budapešti berou i jako přípravu na olympijské hry v Tokiu. "Nebudu říkat časy nebo umístění, nic, prostě abych byl spokojený a abych si udělal takovou generálku před olympiádou," dodal Micka.

Je nám líto, video expirovalo.
Plavci se připravují na ME. Kubová a Micka doma, Seemanová na Mallorce

Vedle elitních bazénových plavců, jejichž program začne 17. května, pomýšlí na kvalitní umístění také dálkový plavec Matěj Kozubek. Ten předloni skončil na MS čtvrtý na pět kilometrů a jako první český závodník vyhrál Evropský pohár. Dálkoví plavci budou závodit na jezeře Lupa v první týden šampionátu stejně jako v Duna Areně akvabely a skokani do vody.

V synchronizovaném plavání nasadí český tým do sólové soutěže Alžbětu Dufkovou a do olympijské kategorie dvojic Karolínu Kluskovou s Anetou Mrázkovou. Ve svazové nominaci je i náhradnice pro soutěž dvojic v synchronizovaném plavání Lucie Alex Hrazdirová.

Pak bude hala patřit bazénovým plavcům včetně jedenácti českých mužů a pěti žen. Vedle individuálních závodů obsadí Česko i obě polohové štafety na 4x 100 metrů. Týmové soutěže se předtím zúčastní i dálkoví plavci.

Nominace ČR na ME v plaveckých sportech:

Bazénové plavání:
Muži: Jan Čejka, Filip Chrápavý, Tomáš Franta, Ondřej Gemov, Adam Hlobeň, Tomáš Ludvík, Sebastian Luňák, Jan Micka, Jan Šefl, Jakub Štemberk, Matěj Zábojník.
Ženy: Kristýna Horská, Barbora Janíčková, Anna Kolářová, Simona Kubová, Barbora Seemanová.

Dálkové plavání:
Muži: Vít Ingeduld, Matěj Kozubek, Martin Straka.
Ženy: Alena Benešová, Julie Pleskotová, Lenka Štěrbová.

Synchronizované plavání: Alžběta Dufková, Karolína Klusková, Aneta Mrázková, náhradnice Lucie Alex Hrazdirová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články