Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Micka má druhý titul, na MEJ vyhrál v českém rekordu i 1500 metrů

Poznaň - Výjimečně talentovaný osmnáctiletý plavec Jan Micka je už dvojnásobným juniorským mistrem Evropy. Na šampionátu v Poznani vyhrál po středeční čtyřstovce kraulem také závod na 1 500 metrů. Jeho vítězný čas 15:13,51 minuty je navíc seniorským českým rekordem, vlastní maximum z letošního roku překonal Micka o propastných 4,78 sekundy.

Český plavec Jan Micka
zdroj: ČTK autor: Kateřina Šulová

Svěřenec Jaroslavy Passerové z USK Praha vyhrál o den dříve čtyřstovku v českém juniorském rekordu 3:50,47, čímž zaostal o pouhé tři setiny za seniorským maximem Květoslava Svobody. Právě Svoboda je posledním českým dvojnásobným juniorským mistrem Evropy, v roce 2000 v Dunkerque vyhrál závody na 200 a 400 m volný způsob a na stovce kraulem byl tehdy třetí.

Micka, která má bronz z loňského juniorského MS v dálkovém plavání, má před sebou ještě závod na 800 metrů a může se stát historicky prvním českým trojnásobným juniorským mistrem Evropy. Na osmistovce letos jako první Čech zlomil hranici osmi minut.

Ve finále na 200 metrů znak byla Tereza Grusová v novém českém juniorském rekordu 2:14,99 pátá, Lucie Svěcená v témže závodu doplaval o dvě místa za ní v čase 2:17,70.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články