Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

Kubové na MS těsně unikl postup do semifinále stovky

Čeští plavci na mistrovství světa zatím na postup do semifinále marně čekají. Nejblíže k němu měla na stovce znakařka Simona Kubová, které k účasti mezi nejlepší šestnáctku scházelo šest setin. Jan Čejka obsadil v téže disciplíně třiadvacátou příčku mezi muži. Kristýna Horská skončila osmadvacátá na 100 metrů prsa.

Kubová dohmátla sedmá ve čtvrté rozplavbě v letošním maximu 1:01,19. Třicetiletá plavkyně, která před pěti lety skončila v této disciplíně na MS v maďarské metropoli sedmá, obsadila s minimálním mankem na semifinalistky osmnáctou příčku. Pro večerní program je proto v pozici druhé náhradnice.

"Šest setin? No jo, no. Nedá se nic dělat. Já jsem z toho fakt zklamaná. Nečekala jsem, že bych si plavala osobáky, ale ten čas mě mrzí, čekala jsem, že to bude lepší. Nedostat se do semifinále za 1:01 je pro mě taková osobní tragédie," litovala Kubová.

Také český rekordman Čejka obsadil v rozplavbě sedmou příčku, ale časem 55,22 zaostal o 84 setin za letošním maximem. Na účast v semifinále by potřeboval o rovnou sekundu rychlejší výkon. "Nevěším hlavu, mám před sebou dva starty a doufám, že vyjdou lépe. Pro mě je první start nejhorší, nový bazén, i nervóznější jsem víc. První start bývá na zkoušku, další by mohly být lepší," řekl Čejka.

Horská si po sobotním zklamání v polohovém závodě na 200 metrů ve své první prsařské disciplíně vylepšila letošní maximum o 66 setin na 1:09,39. I to ale stačilo jen na umístění v závěru třetí desítky. Semifinalistky byly minimálně o více než dvě sekundy rychlejší.

"Já jsem spokojená, je to můj druhý třetí nejrychlejší čas," uvedla plavkyně s osobním rekordem 1:08,67. "Cítila jsme se fakt dobře, nebyla jsem unavená, nevytuhla jsem. Ta prsa byla o něčem jiném než včera. Myslím, že to včera asi fakt bylo tím, že jsem byla nervózní. Za dnešek supr," dodala Horská, jejíž hlavní tratí bude prsařská dvoustovka.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články