Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Baumrtová už v rozplavbě překonala další český rekord

Barcelona - Plavkyně Simona Baumrtová na mistrovství světa v Barceloně vylepšila v rozplavbě závodu na 50 metrů znak o devět setin sekundy vlastní český rekord. Díky času 28,38 postoupila do večerního semifinále z jedenácté příčky.

Simona Baumrtová
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Baumrtová skončila na pátém místě ve své šesté rozplavbě a vylepšila vlastní české maximum z červnového mítinku v Monte Carlu. Tam časem 28,47 pokořila deset let starý výkon Ilony Hlaváčkové o tři setiny.

Nejlepší čas si dnes v rozplavbách připsala Číňanka Fu Jüan-chuej. Jednadvacetiletá rodačka z Chomutova Baumrtová už překonala v Barceloně české maximum i na dvojnásobné trati. V úterním finále na 100 m časem 59,84 vylepšila vlastní rekord o patnáct setin.

Na stometrové trati volným způsobem chybělo k postupu do semifinále 23 setin sekundy Martinu Vernerovi, který s časem 49,61 obsadil v rozplavbách 21. místo. Za svým českým rekordem z olympiády v Pekingu 2008 zaostal o 66 setin. Rozplavby ovládl Australan James Magnussen.

V polohovém závodu na 200 metrů obsadil Pavel Janeček ve své první rozplavbě druhé místo, když ho díky výbornému prsařskému úseku předčil jen Irakli Bolkvadze z Gruzie. Janeček by svůj čas 2:03,83 musel k postupu do semifinále zlepšit bezmála o čtyři sekundy, stačil na 39. místo. 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články